Itt a körteszezon, és ez süteményért kiált! Készíthetünk körtés kekszes édességet, camembert-tel és körtével töltött leveles tésztát de akár körtés gyömbéres smoothie-t is. Ha villámgyors desszertre vágyik valaki, akkor pedig az alábbi receptet javasoljuk.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 csom sütőpor
10 dkg vaj
50 dkg túró
5 db körte
4 db tojás
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a sütőport elkeverjük. A vaj felével egy magasabb falú kis tepsit alaposan kikenünk és a lisztes keverék felét beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk a megtisztított, apróra vágott körtével. A lisztes keverék másik felével betakarjuk. A tojásokat egy villával habosra keverjük, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és alaposan elkeverjük. A tejes keveréket ráöntjük a tésztára, ügyelve, hogy mindenhová jusson. A maradék vajat a tetejére csipkedjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.