Mutatjuk, hogyan tarthatja frissen a salátát

Vágólapra másolva!
A frissen vásárolt saláta pár nap alatt könnyen megpenészedik a hűtőben, ami után ki lehet dobni a kukába. Most mutatunk egy pár perces trükköt, amivel több napig frissen tarthatjuk.
Vágólapra másolva!

Semmi sem hasonlítható a ropogós salátához, például egy hamburgerben, de nagyon bosszantó lehet, ha a frissen vásárolt zöldség néhány nappal később megpenészedik. 

Logikusnak tűnhet, hogy berakjuk a hűtőbe, de ha a csomagolásban hagyjuk, akkor a magas víztartalma miatt gyorsan megfonnyad és bevizesedik. 

Emilie Raffa influenszer erre mutatott megoldást, amivel akár egy héttel tovább is megőrizhetjük a saláta frissességét. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock

Vizet kell engedni a tiszta mosogatóba, vagy egy edénybe, és meg kell benne mosni a salátát, majd hagyni, hogy minden szennyeződés leázzon a levelekről. Ezek után egy tiszta konyharuhára kell tenni, majd egy másikkal szárazra törölni. Ez nagyon fontos, mert a nedvesség gyorsabb penészedést okoz. 

Ha a saláta tökéletesen száraz, akkor a hűtőben tegyünk alá egy konyharuhát, a tetejére pedig papírtörlőt. Ugyanezt kell akkor is csinálni, ha egy edényben tesszük a hűtőbe - írja a Mirror

A saláta így akár egy hétig is friss és ropogós marad

 – mondta az influenszer. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a táplálkozástudomány kutatói szerint van egy zöldségcsoport, ami kiemelkedő hatással van az emberek egészségére. Ez az alapanyag valószínűleg mindannyiunk konyhájában megtalálható, de épp az egyszerűsége és olcsósága miatt sokan hajlamosak vagyunk alábecsülni és elfelejteni a számos pozitív tulajdonságát, például hogy rendszeres fogyasztása segít minimalizálni a rák kialakulását, emellett véd a túlsúlytól, magas vérnyomástól, illetve a cukor- és szívbetegségektől és az idő előtti öregedéstől is.

Bizonyára sokan tapasztalhattunk már egy-egy hosszúra nyúlt éjszaka, és jó pár pohár sör-bor-pálinka után kellemetlen tüneteket: szédülést, hányingert, hasmenést, gyengeséget és kínzó fejfájást. Pont ezért, itt mutatunk néhány ételt, melyek gyors enyhülést hoznak ilyen esetben. 

Nem könnyű feladat eldönteni, hogy melyik nap, mit egyen a család, hiszen a rekkenő hőségben nehezebben leszünk igazán éhesek. Éppen ezért érdemes egy könnyű fogással meglepni szeretteinket, mint amilyen a kapros-joghurtos grillcsirkesaláta.

Tavaly novemberben egy vásárló pert indított a Chopt gyorsétteremlánc ellen egy saláta miatt, amely szerinte az üzletvezető ujjának egy darabját tartalmazta.


 



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!