Vírusként terjed az a videó a TikTokon, ahol a @soniasuperkitchen_food1 nevű felhasználó azt mutatja meg a követőinek, mi az a tárolási trükk amivel a sárgarépa akár egy hónapig friss marad.
Az influenszer arra figyelmeztet a videóban, hogyha hűtőbe rakjuk a sárgarépát, akkor azt ne rakjuk csomagolás nélkül a fiókba. Ugyanis így gyorsan kiszárad és összezsugorodik.
Miután megvetted a sárgarépát, mosd meg és győződj meg róla, hogy jól megszáradt. Ezután tedd egy frissen tartó zacskóba, majd rakd be a hűtő egyik fiókjába
- mondja az influenszer a videójában.
Sonia két hét múlva megnézte a hűtőben lévő sárgarépát, ami a trükknek köszönhetően friss maradt.
A videó alatt, amit már több mint 21 ezeren láttak, rengeteg elismerő kommentet írtak Sonia követői. Valamint megosztották egymás között a tapasztalataikat is.
Az egyik kommentelő azt javasolta, hogy zacskó helyett tegye vízbe a sárgarépát, majd 3-4 naponta cserélje ki a vizet. Egy másik pedig azt tanácsolta, tegye egy légmenetesen zárható üvegedénybe.
Forrás: Mirror
Azt is megírtuk, hogy a banán az a gyümölcs, amely a vásárlást követően pillanatok alatt megérik, majd hihetetlen gyorsan megbarnul és pépessé válik. Utána pedig vakarhatjuk a fejünket, hogy milyen süteményhez, vagy ételhez tudjuk felhasználni, csak hogy ne vesszen kárba. Egy élelmiszertárolási szakértő azonban rájött, mi a titka annak, hogy a banán akár egy hónapig is friss maradjon.
Nem csak a banán az egyetlen, aminél érdemes odafigyelni a tárolásra, ugyanis már az 1700-as években is tudták a tökéletes trükköt arra, hogyan tartsák frissen az almát. Egy nő azonban megosztotta a titkot a YouTube-on, amivel állítása szerint az alma hónapokig lédús és ropogós marad.
A titok annyi, hogy száraz, de levegőző anyagba kell csomagolni, például fűrészporba, száraz homokba vagy újságpapírba, majd hűvös, száraz helyen kell tárolni, minden esetben távol a burgonyától, ugyanis a krumpli olyan gázt termel, ami tönkre teszi az almát.
Sajnos a kenyér sem a hosszan eltarthatóságáról híres, azonban Sophie Harris élelmiszeripari szakértőnek van három egyszerű, de nagyszerű módszere, melyek akár 10 napig is megvédik a kenyeret a kiszáradástól és a penésztől.