Ezzel a trükkel friss és ropogós marad a sárgarépa

Vágólapra másolva!
Egy influenszer a TikTokon osztott meg videóját arról, hogyan tároljuk úgy a sárgarépát, hogy az hetekig friss maradjon. Ezzel a trükkel valóban hosszan maradhat friss a zöldség.
Vágólapra másolva!

Vírusként terjed az a videó a TikTokon, ahol a @soniasuperkitchen_food1  nevű felhasználó azt mutatja meg a követőinek, mi az a tárolási trükk amivel a sárgarépa akár egy hónapig friss marad. 

Az influenszer arra figyelmeztet a videóban, hogyha hűtőbe rakjuk a sárgarépát, akkor azt ne rakjuk csomagolás nélkül a fiókba. Ugyanis így gyorsan kiszárad és összezsugorodik. 

Miután megvetted a sárgarépát, mosd meg és győződj meg róla, hogy jól megszáradt. Ezután tedd egy frissen tartó zacskóba, majd rakd be a hűtő egyik fiókjába 

- mondja az influenszer a videójában.

Sonia két hét múlva megnézte a hűtőben lévő sárgarépát, ami a trükknek köszönhetően friss maradt. 

A videó alatt, amit már több mint 21 ezeren láttak, rengeteg elismerő kommentet írtak Sonia követői. Valamint megosztották egymás között a tapasztalataikat is. 

Az egyik kommentelő azt javasolta, hogy zacskó helyett tegye vízbe a sárgarépát, majd 3-4 naponta cserélje ki a vizet. Egy másik pedig azt tanácsolta, tegye egy légmenetesen zárható üvegedénybe. 

Forrás: Mirror

Azt is megírtuk, hogy a banán az a gyümölcs, amely a vásárlást követően pillanatok alatt megérik, majd hihetetlen gyorsan megbarnul és pépessé válik. Utána pedig vakarhatjuk a fejünket, hogy milyen süteményhez, vagy ételhez tudjuk felhasználni, csak hogy ne vesszen kárba. Egy élelmiszertárolási szakértő azonban rájött, mi a titka annak, hogy a banán akár egy hónapig is friss maradjon. 

Nem csak a banán az egyetlen, aminél érdemes odafigyelni a tárolásra, ugyanis  már az 1700-as években is tudták a tökéletes trükköt arra, hogyan tartsák frissen az almát. Egy nő azonban megosztotta a titkot a YouTube-on, amivel állítása szerint az alma hónapokig lédús és ropogós marad.

A titok annyi, hogy száraz, de levegőző anyagba kell csomagolni, például fűrészporba, száraz homokba vagy újságpapírba, majd hűvös, száraz helyen kell tárolni, minden esetben távol a burgonyától, ugyanis a krumpli olyan gázt termel, ami tönkre teszi az almát. 

Sajnos a kenyér sem a hosszan eltarthatóságáról híres, azonban Sophie Harris élelmiszeripari szakértőnek van három egyszerű, de nagyszerű módszere, melyek akár 10 napig is megvédik a kenyeret a kiszáradástól és a penésztől. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!