Comfort foodnak nevezzük az olyan ételeket, amelyek az otthon melegét juttatják eszünkbe, finomak, egyszerűek, kiadósak és jól esik őket fogyasztani egy jó hangulatú családi vacsora, vagy akár baráti összejövetel alkalmával.
Rick Stein fokhagymás-kakukkfüves csirkecombja a legjobb példa az ilyen típusú ételekre. Ezzel az egyszerű, mégis fenséges recepttel
az egész családot levehetjük a lábáról, sőt, akkor is nagyszerű választás, ha váratlan vacsoravendégeink akadnak.
Az előkészületek mindössze 10 percet vesznek igénybe, és a sütés sem tart tovább 40 percnél. A vendégek pedig csak ámulnak majd, hiszen meg nem mondanák, hogy nem töltöttünk hosszú órákat azzal, hogy ezt a finomságot az asztalra varázsoljuk.
Hozzávalók 6-8 személyre
Elkészítés:
A köret szabadon variálható, sült zöldségek helyett tálalhatjuk friss, kevert salátával vagy akár párolt zöldbabbal is, ha úgy tartja kedvünk.
Ahogy korábban megírtuk, a tévéből ismert, népszerű sztárszakácsnő, Nigella Lawson feltalálta a szél nélküli pizzát, ami azonban rendkívüli módon megosztotta követőit. Volt, aki díjazta az ötletet, ám mások egyenesen felháborodtak rajta, és úgy vélték, hogy köze nincs az eredeti, olasz pizzához.