Tízperces tepsis csirke: egészséges, finom vacsora a rohanós napokra

Vágólapra másolva!
A világhírű szakács, Rick Stein megosztott egy isteni, fokhagymás sült csirke receptet, ami mindössze 10 perces előkészületet igényel. A hús mellett pedig ropogós zöldségek is kerülnek a tepsibe, így a köretre sem kell külön időt szánnunk. Mutatjuk.
Vágólapra másolva!

Comfort foodnak nevezzük az olyan ételeket, amelyek az otthon melegét juttatják eszünkbe, finomak, egyszerűek, kiadósak és jól esik őket fogyasztani egy jó hangulatú családi vacsora, vagy akár baráti összejövetel alkalmával.

Rick Stein fokhagymás-kakukkfüves csirkecombja a legjobb példa az ilyen típusú ételekre. Ezzel az egyszerű, mégis fenséges recepttel

 az egész családot levehetjük a lábáról, sőt, akkor is nagyszerű választás, ha váratlan vacsoravendégeink akadnak.

 Az előkészületek mindössze 10 percet vesznek igénybe, és a sütés sem tart tovább 40 percnél. A vendégek pedig csak ámulnak majd, hiszen meg nem mondanák, hogy nem töltöttünk hosszú órákat azzal, hogy ezt a finomságot az asztalra varázsoljuk.

10 perces tepsis csirke
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók 6-8 személyre

  • 12 csirkecomb (bőrével)
  • 8 újkrumpli darabokra vágva
  • 5 aprított fokhagymagerezd
  • 3 cukkini vastagon, átlósan szeletelve
  • 2 db édeskömény gumó szeletelve
  • 1-2 citrom leve
  • 4tk olívaolaj
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200- 220 fokra. Egy nagy serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd közepesen erős lángon kezdjük el sütni a csirkecombokat, amíg a bőr aranybarna nem lesz.
  • Keverjük össze a citromlevet, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a maradék olajat egy tálban. Ezután egy nagy tepsibe tesszük a cukkini-, burgonya- és édesköményszeleteket, és felöntjük a citromlé kétharmadával. Rázzuk össze a tepsit, hogy a fűszeres keverék egyenletesen befedje a zöldségeket, majd ízesítsük sóval, borssal.
  • Helyezzük a csirkecombokat a zöldségek tetejére, ügyelve arra, hogy a bőre felfelé nézzen. Öntsük rá az öntet többi részét, és ha kell, sózzuk, borsozzuk még.
  • Körülbelül 35-40 percig sütjük, amíg a csirke bőre ropogós és aranybarna nem lesz, és az alatta lévő zöldségek megpuhulnak.

 A köret szabadon variálható, sült zöldségek helyett tálalhatjuk friss, kevert salátával vagy akár párolt zöldbabbal is, ha úgy tartja kedvünk.

Forrás: Mirror

Ahogy korábban megírtuk, a tévéből ismert, népszerű sztárszakácsnő, Nigella Lawson feltalálta a szél nélküli pizzát, ami azonban rendkívüli módon megosztotta követőit. Volt, aki díjazta az ötletet, ám mások egyenesen felháborodtak rajta, és úgy vélték, hogy köze nincs az eredeti, olasz pizzához.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!