Ez a 10 perces almás süti bármikor elkészíthető

Vágólapra másolva!
Az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse az alma, amit számtalan módon fel lehet használni. Ha egy igazán gyors és egyszerű almás süteményre vágyunk, akkor ez a 10 perces recept lehet a tökéletes választás! Ráadásul csak néhány hozzávalóra lesz szükségünk, hogy rövid időn belül élvezhesse ezt az egyszerű finomságot!
Vágólapra másolva!

Nincs jobb választás mint egy villámgyors almás sütemény, amikor szeretnénk valami finom desszertet tenni az asztalra. Ez a recept nem csak az egyszerűsége miatt tökéletes, hanem azért is, mert gyorsan elkészíthető.

 Sőt, olyan alapanyagokból készül, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatóak. 

Ez a 10 perces almás sütemény nem csak a rohanós hétköznapok megmentője, hanem akkor is nagyszerű választás, ha váratlan vendégek érkeznek hozzánk és nekik szeretnék kedveskedni valamilyen desszerttel. Mikor ezt a süteményt kivesszük a sütőből, akkor igazi nosztalgikus hangulat lepi el az otthonunkat, felidézve nagymamánk konyháját és a régi idők desszertjeit. 

Akár önmagában vagy porcukorral is hatalmas sikert fog aratni ezzel a süteménnyel a Mindmegette receptje alapján!

Fotó: Mindmegette

Hozzávalók: 

  • 1 db tojás
  • 1 mk. vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 0,8 dkg sütőpor
  • 1 db alma
  • ízlés szerint porcukor a tetejére

Elkészítés:

1. A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadunk pár csepp vaníliakivonatot és egy csipet sót. Ezután hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg világos és habos állagot nem kapunk. Ha ezzel készen vagyunk, akkor mehet hozzá az olaj és a tej, majd mindezt alaposan összekevrjük.

2. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a masszához és addig keverjük, míg sima és csomómentes nem lesz.

3. Ezután a meghámozott almákat lereszeljük, és a tésztához adjuk. Keverünk rajta eget, majd kis köröket formázva közepes lángon előmelegített serpenyőbe tesszük.

4. Nagyjából 2-3 percig sütjük az almás sütiket, addig amíg aranybarna nem lesz. Miután mindkét oldala megsült porcukorral tálalva kínáljuk.

Ősszel nemcsak az alma, de a körte is igen népszerű alapanyag, ha  süteményekről van szó. etten lédús és édes, ami tökéletes alapot ad süteményekhez. Egy egyszerű, de fenséges körtés sütemény vagy körte torta remek választás lehet, amelyet mandulával vagy dióval is gazdagíthatunk. Emellett a körte remekül passzol fahéjjal, vaníliával vagy mézzel, így a különféle ízkompozíciók még izgalmasabbá teszik a desszerteket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!