Őszi hangulatot idéző almás-fahéjas sütemény

Vágólapra másolva!
Az őszi hangulatot nem csupán illatgyertyákkal és puha, meleg plédekkel csempészhetjük be az életünkbe, hanem egy illatozó, fahéjas-almás süteménnyel is. Nem igényel különösebb előkészületet, mégis néhány perc alatt finom falatokat varázsolhatunk az asztalra.
Vágólapra másolva!

Az egyszerű receptek varázsa abban rejlik, hogy számtalan módon tehetjük őket még izgalmasabbá. Pont ilyen ez a fahéjas-almás sütemény recept is, amely az ősz hangulatát hozza el otthonunkba. Kiegészíthetjük különféle öntetekkel, dióval vagy friss gyümölcsökkel is.

 

Almás fahéjas sütemény
 

Hozzávalók: 

  • 190 g sima liszt
  • Egy teáskanál sütőpor
  • Fél teáskanál szódabikarbóna
  • Fél teáskanál só
  • Egy teáskanál őrölt fahéj
  • Fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • 115g sózatlan olvasztott vaj
  • 125g cukor
  • 125g barna cukor
  • Két nagy tojás
  • Egy teáskanál vanília kivonat vagy vanília aroma
  • 125 ml író vagy joghurt
  • Két hámozott és apróra vágott alma

 

Elkészítés: 

  1.  A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tortaformánkat megkenjük vajjal és lágyan meghintjük liszttel. 
  2. Egy tálba keverjük össze ezeket: liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só, fahéj, szerecsendió
  3. Keverjük el egy másik tálban az olvasztott vajat és a cukrot, amíg lágy homogén textúrát nem kapunk. 
  4. Keverjük hozzá a tojásokat, vaníliakivonatot és az írót/joghurtot és turmixoljuk össze. 
  5. A két tálunk tartalmát keverjük össze lágyan és adjuk hozzá az arpróra vágott almadarabkákat. 
  6. Az egész masszát öntsük a már korábban kivajazott tortaformába és süssük meg.
  7. Ellenőrizgessük a tésztát úgy, hogy beleszúrunk egy fogpiszkálót. Ha már nem ragad rá, akkor elzárhatjuk a sütőt. 

 

Fotó: Hemis via AFP / SCHMITT Franck / hemis.fr/Tarte pomme cannelle (Photo by SCHMITT Franck / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)

A sütés szerelmeseinek korábban már írtunk sütemény recepteket, ilyen például a kelt tésztás kakaós-fahéjas koszorú. Mutatós, puha és finom, és olyan illata van, hogy minden vendéget és családtagot az asztalhoz vonz majd, mint a mágnes.
A répatorta sokak kedvence, de mégis kevesen vágnak bele az elkészítésébe, pedig jó előkészület mellett nagyon gyorsan finom és illatos falatok kerülhetnek a desszertes tányérra. Ezzel a recepttel olyan süteményt süthet amivel minden vendégét lenyűgözheti. Mindössze 15 perc alatt elkészülhetünk vele. 

A klasszikus brit teakenyér már egy este alatt elkészíthető, mindössze 7 hozzávalóra van szükség hozzá. A sütemény összeállítása egyszerű, de a folyamat egy-két órát igénybe vesz, hogy a gyümölcs teljesen felszívja a teát. Szezonális gyümölcsökből készülnek a legjobb sütemények, csak követnünk kell a receptet és kész is van a "kutyulós" süteményünk. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!