Ez a legegyszerűbb brownie-recept, egyenesen az airfryerből

brownie, légsütő, brownielégsütő
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Édesszájúak számára jó hír, hogy a airfryerben is elkészíthető a kedvenc brownie-juk, mindössze 15 perc, és kész is a kényeztető finomság! Mutatjuk.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül olyan népszerűek mostanában az airfryer-sütők: nem csak gyors és költséghatékony alternatívái a hagyományos sütőknek, de a befektetett munkát és a főzéshez szükségges zsiradék mennyisége is hatékonyan csökkenthető vele. Még az olyan finomságokat, mint a brownie, is el lehet készíteni légsütőben, a BBC Good Food szerint az eredmény magáért beszél.

Ez a dupla csokis brownie-recept igazi kényeztető finomság a dolgos hétköznapokra is, a tésztája étcsokoládéból készül, mindez fehércsoki darabkákkal megkoronázva - írja az  Express.

brownie, légsütő, brownielégsütő
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 125 g vaj, 
  • 125 g durvára vágott étcsokoládé 
  • két tojás
  • 175 g porcukor
  • 80 g liszt
  • 20 g kakaópor 
  • 40 g fehér csokoládé chips

Elkészítés:

A vajat és az étcsokoládét egy kis serpenyőben, lassú tűzön, vagy mikrohullámú sütőben óvatosan olvasszuk meg.

Hagyjuk kissé kihűlni, miközben sütőpapírral kibélelünk egy négyzet alakú tortaformát, amely illeszkedik az airfryer sütőnkhöz. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tojásokat, a cukrot és a csipet sót elektromos habverővel kemény habbá verjük.

A tojásos keverékhez szitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd beleforgatjuk a kihűlt olvasztott csokoládét és a vajat. Az egészet egy spatulával óvatosan összegyúrjuk, amíg el nem keveredik, majd hozzáadjuk a csokireszeléket.

Öntsük a masszát a kibélelt tepsibe, és tegyük a légsütőbe 25 percre. Akkor van kész, ha kívül ropogós, ám a belseje még enyhén lágy és krémes.

Ha igazán szép szeletekre szeretnénk vágni, előtt érdemes hűtőszekrénybe tenni, és megvárni, míg teljesen kihűl. Csak ezután kockázzuk fel.

Korábban megosztottunk egy brownie receptet Jamie Olive-tól, ami akár három hónapig is eláll a mélyhűtőben, és bár ez a verzióhagyományos sütőben készül, szintén nagyon egyszerű az elkészítése. De írtunk már lisztmentes brownie-ról, amit gluténérzékenyek is bátran falatozhatnak. Ez a recept legalább olyan egyszerű, mint a hagyományos verzió, és hasonlóan a mostanihoz, mindössze 5 hozzávalóból áll. Ez a cukkinis-mandulalisztes változat pedig ideális azok számára, akik egészséges étrendet követnek vagy diétáznak, ha pedig a cukrot természetes édesítőszerrel helyettesítjük, isteni fogyókúrás nassolnivalót készíthetünk.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!