A 2024-es év desszertkülönlegessége a pisztáciás dubaji csoki.
Vágólapra másolva!
Világszerte hódít a „Can't Get Knafeh of It” fantázianevet viselő csokoládés különlegesség. A nem mindennapi TikTok-recept különlegességét elsősorban a ropogós tészta, másnéven a kadayif, vagy kadajef tészta, valamint az aleppói pisztácia és a tahini adja: ezek teszik igazán ellenállhatatlanná a dubaji csoki, az ínycsiklandó pisztáciás édesség gasztronómiai élményét. Miért ne próbálnánk ki ezt a süteményt akár a saját konyhánkban is egy könnyű, otthoni recept alapján? Mutatjuk, hogyan.
A népszerűédesség talán kevéssé ismert alapanyaga a kadayif, amely tulajdonképpen egy különleges, nagyon vékony szálakból álló, finom tészta, amely a legtöbb arab élelmiszerekre szakosodott, hazai boltban könnyedén beszerezhető. A ropogósra pirított kadayif a finomság, dubaji csoki a kulcsa, így érdemes figyelni, hogy szép aranysárgára pirítsuk.
A 2024-es év desszertkülönlegessége a pisztáciás dubaji csoki
A kadayif tésztát óvatosan válasszuk szét, és pirítsuk meg egy serpenyőben, amíg aranysárgára nem változik. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy összecsomósodjon; ha szükséges, dolgozzunk kisebb adagokban.
A csokoládét gőz felett olvasszuk meg a kókuszolajjal együtt, hogy sima és folyékony állagot kapjunk.
Keverjük össze a pisztáciakrémeket, és adjunk hozzá egy csipet sót. Ez segít kiemelni az ízeket.
Egy csokoládéformát béleljünk ki olvasztott csokoládéval, majd rétegezzük a kadayif tésztát és a pisztáciát. Öntsük le a maradék csokoládéval, és tegyük a hűtőbe megszilárdulni.
Miután megdermedt a csokoládé, vágjuk fel kockákra, és tálaljuk ízlésesen.
Bár a Dubai csokoládé nemcsak egy egyszerű édesség, hanem egy különleges élmény is, érdemes otthon is megpróbálnunk, hiszen a kadayif ropogóssága és a krémes töltelék igazán egyedi kombinációt alkot.
A sütemény minden harapása új ízeket ígér, és garantáltan függőséget okoz.