Ha egyszer kipróbáljuk, mindig így akarjuk majd készíteni a babot, ezt garantáljuk.
Vágólapra másolva!
A bab hazánkban nagyon népszerű alapanyag, épp ezért szinte minden családnak megvan a kedvenc babos receptje. Vannak, akik levesként szeretik, mások a csilis babot imádják, de a főzelék is osztatlan népszerűségnek örvend. Mutatjuk, hogyan lesz extrán krémes.
A különlegesen krémes és kissé fűszeres, pikáns ízvilágú babfőzeléket ezúttal nem fasírttal vagy kolbásszal, hanem buggyantott tojással kínáljuk, ami még különlegesebbé teszi a remek fogást. Nem fogunk csalódni!
Másnap finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük a zsiradékon. Rátesszük az áttört fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és felöntjük az alaplével.
Sózzuk, borsozzuk, belekanalazzuk a mustárt, beleszórjuk a tárkonyt, felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a bab teljesen megpuhul.
A keményítőt egy kis hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejszínt, ráöntjük a babra, és összeforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a citrom reszelt héját, és facsarunk hozzá a levéből is.
A buggyantott tojáshoz sós vizet forralunk egy evőkanál ecettel. Egyesével beleütjük a tojásokat, eligazgatjuk a fehérjét, és három percig főzzük, utána kiszedjük, lecsöpögtetjük, és rátesszük a főzelékre.
Miért együnk rendszeresen babot?
A bab rendszeres fogyasztásának számos egészségügyi előnye van. Magas rosttartalma jótékonyan hat az emésztésre, stabilizálja a vércukorszintet. Emellett hosszú ideig teltségérzetet biztosít, ami a fogyásban is segítség. Vegetáriánusok, vegán életmódot folytatók számára kitűnő fehérjeforrás. Antioxidánsai segíthetnek a szívbetegségek kockázatának csökkentésében, a benne lévő vas és folsav pedig támogatja a vérképzést.
Ha egyéb konyhai praktikákra is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!