Készítsünk hétvégére ínycsiklandó ketchupos-virslis falatkákat! - videó

ketchupos-virslis falatka
Pillanatok alatt kész a leveles tésztás virslis falatka
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag bármilyen alkalomra tökéletes megoldás lehet az ínycsiklandó ketchupos-virslis falatka, hiszen vendégváróként, de gyors vacsoraként is garantált sikerre számíthatunk vele. Mutatjuk az alapreceptet, amit nyugodtan alakíthatunk kedvünk szerint.
Vágólapra másolva!

A leveles tésztás finomságok már rengeteg embernek segítettek. Jól jönnek ezek a receptek akkor, ha hirtelen kell előállni valamivel a vendégeknek, vagy ha nem a megszokott hideg vacsorát szeretnénk kínálni a családnak. 

A bolti leveles tészták ráadásul sokkal jobbak, mint a fagyasztottak, hiszen ezeknél azt se kell megvárni, hogy kiolvadjanak, elég csak kitekerni a lapot és már használhatjuk is! Készülhet belőle édesség vagy sós falatka, egy leveles tészta szinte mindenre alkalmas!

A ketchupos-virslis falatka olyan, mint egy hot-dog, de mégsem az, ráadásul az alapreceptet ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Kerülhet bele a ketchup mellett majonéz és mustár is, a savanyú uborka helyett tehetünk bele akár savanyú káposztát is, feldobhatjuk pirított vagy karamellizált hagymával, többféle sajttal és akár szalámikarikákat is halmozhatunk a tésztára. A tetejére mi most aprított tökmagot szórtunk, de szezámmag, késsel apróra vágott sós mogyoró vagy akár még több reszelt sajt is kerülhet rá.

ketchupos-virslis falatka
Pillanatok alatt kész a leveles tésztás virslis falatka
Fotó: GYŐRI-DANI BALÁZS / MINDMEGETTE

Ketchupos-virslis falatka, a gyors vendégváró receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek. oregánó
  • 2 db savanyú uborka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 db virsli
  • 1 db tojás
  • 5 dkg tökmag

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk vagy kitekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. A tésztát lekenjük a ketchuppal, megszórjuk a szárított oregánóval. Ráhalmozzuk a felkarikázott savanyú uborkát és megszórjuk sajttal.
  3. A virsliket a tészta hosszanti oldalára helyezzük, és a tésztát két oldalról, középre haladva feltekerjük. Egy éles késsel nyolc darabra vágjuk és egymástól ujjnyi távolságra elhelyezzük a tepsin.
  4. Felvert tojással lekenjük, végül megszórjuk a késsel felaprított tökmaggal.
  5. 190 Celsius-fokon, alsó-felső módon, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha további gyors receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!