Amennyiben ön is kedveli a mexikói ételek ízvilágát, próbálja ki Jamie Olivver halas taco receptjét, ami egy titkos hozzávalótól lesz igazán finom, ez pedig nem más, mint a kivipaszta. Igen, elsőre talán furcsán hangzik, de az eredmény magáért beszél!
Ha szeretné bővíteni a heti menüben szereplő ételek palettáját, ne keresgéljen tovább: készítse el Jamie Oliver isteni halas tacoját, ami villámgyorsan elkészül, így tökéletes hétköznapi vacsora egy hosszú munkanap után.
Akár egyedül él, akár egy egész családról kell gondoskodnia, ez a fogás garantáltan nagy kedvenc lesz, ami gyakran kerül majd az asztalra, miután egyszer kipróbálta.
A legjobb pedig az egészben, hogy az ajánlott napi 5 adag zöldségből hármat ki is pipálhat vele. A közkedvelt tévés séf az Everyday Super Food című könyvében tette közzé először ezt a nagyszerű receptet, azóta már a Channel 4 nevű csatornán is bemutatták az egyik tévéműsorban.
Tartalmaz azonban egy elsőre furcsának tűnő hozzávalót, ami nem más, mint a kivi.
Ez a tápanyagban gazdag, szuperélelmiszerként számon tartott gyümölcs
bővelkedik C-vitaminban, karotinoidokban, rostban és káliumban, mindemellett elképesztően finom, és bár szokatlanul hangzik, igen jól harmonizál az íze ezzel a különleges, halas fogással.
Az alábbi receptben szereplő hozzávalók mennyisége két személyre lesz elég, így ha nagyobb számra főzöl, egyszerűen sokszorozzuk meg azokat.
Hozzávalók:
4db újhagyma
2db lime
30g friss koriander
150g vöröskáposzta
fél narancs
1db sárga vagy piros kaliforniai paprika
olívaolaj
Tabasco chipotle szósz
1ek vörösborecet
1ek natúr joghurt
1 zöld chili vagy jalapeño paprika
100g teljes kiőrlésű liszt
2 x 120g fehérhúsú hal (például tőkehalfilé)
2db kivi
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát, ami korántsem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolnák. Egyszerűen keverjük el a lisztet 60 ml vízzel és egy csipetnyi tengeri sóval, dagasszuk néhány percig, majd tegyük félre.
Ezután hámozzuk meg a kivit, vágjuk ketté, majd tegyük bele egy száraz serpenyőbe, közepes lángon kezdjük el pirítani. Adjuk hozzá az újhagyma zöld szárát, és a kimagozott chilipaprikát.
Melegítsük össze, majd turmixoljuk simára a koriander felével, a Tabasco chipotle szósszal és egy lime levével együtt, majd fűszerezzük.
Vágjuk a lilakáposztát a lehető legapróbbra, majd dörzsöljük be maradék korianderlevéllel, ezután adjuk hozzá a maradék borecetet és a narancs levét, ezt követően sózzuk, borsozzuk.
A korábban félretett tésztát osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőle golyókat, majd nyújtsuk vékonyra, mint egy palacsinta. Ezután egy tapadásmentes serpenyőben süssük a mindkét oldalukat körülbelül egy percig.
Miután levettük tűzről, takarjuk le egy konyharuhával, hogy melegen tartsuk a tálalásig. Vágjuk össze a paprikát és az újhagyma fehér részét.
A halat körülbelül 2 centis csíkokra vágjuk, majd a paprikával és fokhagymával együtt aranyparnára pirítjuk.
Jöhet a tálalás: toltsük meg a tortillákat a hallal, zöldségekkel, adjunk hozzá natúr joghurtot, és a vékonyra szeletelt vöröskáposztát, illetve a chilipasztát.
Vágja szeletekre a megmaradt lime-ot, hogy ízlés szerint ráfacsarhassuk a levét a tacora. Jó étvágyat!