Ínycsiklandó halas taco, némi csavarral

Vágólapra másolva!
Amennyiben ön is kedveli a mexikói ételek ízvilágát, próbálja ki Jamie Olivver halas taco receptjét, ami egy titkos hozzávalótól lesz igazán finom, ez pedig nem más, mint a kivipaszta. Igen, elsőre talán furcsán hangzik, de az eredmény magáért beszél!
Vágólapra másolva!

Ha szeretné bővíteni a heti menüben szereplő ételek palettáját, ne keresgéljen tovább: készítse el Jamie Oliver isteni halas tacoját, ami villámgyorsan elkészül, így tökéletes hétköznapi vacsora egy hosszú munkanap után. 

Akár egyedül él, akár egy egész családról kell gondoskodnia, ez a fogás garantáltan nagy kedvenc lesz, ami gyakran kerül majd az asztalra, miután egyszer kipróbálta.

 A legjobb pedig az egészben, hogy az ajánlott napi 5 adag zöldségből hármat ki is pipálhat vele. A közkedvelt tévés séf az Everyday Super Food című könyvében tette közzé először ezt a nagyszerű receptet, azóta már a Channel 4 nevű csatornán is bemutatták az egyik tévéműsorban. 

Tartalmaz azonban egy elsőre furcsának tűnő hozzávalót, ami nem más, mint a kivi.

Ez a tápanyagban gazdag, szuperélelmiszerként számon tartott gyümölcs 

bővelkedik C-vitaminban, karotinoidokban, rostban és káliumban, mindemellett elképesztően finom, és bár szokatlanul hangzik, igen jól harmonizál az íze ezzel a különleges, halas fogással.

Az alábbi receptben szereplő hozzávalók mennyisége két személyre lesz elég, így ha nagyobb számra főzöl, egyszerűen sokszorozzuk meg azokat.

Hozzávalók:

  • 4db újhagyma
  • 2db lime
  • 30g friss koriander
  • 150g vöröskáposzta
  • fél narancs
  • 1db sárga vagy piros kaliforniai paprika
  • olívaolaj
  • Tabasco chipotle szósz
  • 1ek vörösborecet
  • 1ek natúr joghurt
  • 1 zöld chili vagy jalapeño paprika
  • 100g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 x 120g fehérhúsú hal (például tőkehalfilé)
  • 2db kivi
Jamie Oliver titkos hozzávalója, halas taco, halastaco, JamieOliver
Fotó: Getty Images for Royal Caribbean/Rocket Weijers

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a tésztát, ami korántsem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolnák. Egyszerűen keverjük el a lisztet 60 ml vízzel és egy csipetnyi tengeri sóval, dagasszuk néhány percig, majd tegyük félre.
  2. Ezután hámozzuk meg a kivit, vágjuk ketté, majd tegyük bele egy száraz serpenyőbe, közepes lángon kezdjük el pirítani. Adjuk hozzá az újhagyma zöld szárát, és a kimagozott chilipaprikát.
  3. Melegítsük össze, majd turmixoljuk simára a koriander felével, a Tabasco chipotle szósszal és egy lime levével együtt, majd fűszerezzük.
  4. Vágjuk a lilakáposztát a lehető legapróbbra, majd dörzsöljük be maradék korianderlevéllel, ezután adjuk hozzá a maradék borecetet és a narancs levét, ezt követően sózzuk, borsozzuk.
  5. A korábban félretett tésztát osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőle golyókat, majd nyújtsuk vékonyra, mint egy palacsinta. Ezután egy tapadásmentes serpenyőben süssük a mindkét oldalukat körülbelül egy percig.
  6. Miután levettük tűzről, takarjuk le egy konyharuhával, hogy melegen tartsuk a tálalásig. Vágjuk össze a paprikát és az újhagyma fehér részét.
  7. A halat körülbelül 2 centis csíkokra vágjuk, majd a paprikával és fokhagymával együtt aranyparnára pirítjuk.
  8. Jöhet a tálalás: toltsük meg a tortillákat a hallal, zöldségekkel, adjunk hozzá natúr joghurtot, és a vékonyra szeletelt vöröskáposztát, illetve a chilipasztát. 
  9. Vágja szeletekre a megmaradt lime-ot, hogy ízlés szerint ráfacsarhassuk a levét a tacora. Jó étvágyat!

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!