Jamie Oliver szupergyors tésztája 15 perc alatt elkészíthető

Vágólapra másolva!
Ha valaha is szeretett volna tésztát készíteni, de megijedt attól, hogy mennyi időbe telik, és hogy mekkora erőfeszítés, akkor Jamie Oliver receptjét ajánljuk. Ez az egyszerű recept ugyanis könnyen sikerélményt okozhat a tésztakészítés terén.
Vágólapra másolva!

A tésztakészítés gyakran hosszú, fáradságos folyamatnak tűnhet, így nem meglepő, ha általában ragaszkodunk a már előre elkészített száraz spagettihez vagy pennéhez. Sokan talán elgondolkodtak rajta, hogy milyen jó lenne házi tésztát készíteni, azonban, a legtöbben lemondtak róla, hiszen még egy tésztakészítő gépet is be kell hozzá szerezni. Azonban ezzel az egyszerű recepttel otthonában is készíthet tésztát mindenféle gép nélkül is; és csupán 15 percre van szüksége hozzá és egy kulcsfontosságú összetevőre - írja a Mirror.

Ez a gyorstésztarecept Jamie Olivertől mindenféle extrától mentes, és könnyen elkészíthető. A séf azt mondja, hogy ez egy

egyszerű házi tészta receptje nagyszerű vészhelyzetekre. Nem kell tésztagép, csak egy sodrófa.

Ez a recept 4 adagra elég, de könnyen megsokszorozhatjuk, ha több emberre főznénk - írja a The Express.

tészta, pasta
Ehhez a tésztához nem szükséges a tésztakészítő gép Fotó: Unplash

Hozzávalók

  • Két nagy marék sima liszt, plusz egy kevés a gyúráshoz

 

Elkészítés

 

  1. Tegye a két nagy marék lisztet egy tálba, és fokozatosan keverje össze annyi vízzel, hogy egy kis tésztagolyót kapjon. Ha még mindig ragacsos, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  2. A tésztát néhány percig dagasztjuk, amíg sima és fényes nem lesz.
  3. A felületet meghintjük liszttel, és sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát nagyjából 2 mm vastagra.
  4. Szórjuk meg bőven liszttel, majd lazán tekerjük fel. A tésztát éles késsel fél cm vastagra felszeleteljük, majd kézzel összeforgatjuk, hogy elváljon egymástól.
  5. A tésztát forrásban lévő sós vízben két percig főzzük. Itt az ideje, hogy kísérletezzen a szósszal és más feltétekkel. Tálaljon és élvezze!

Nem csak az olaszoknál, hanem a magyaroknál is kedvelt alapanyag a tészta, legyen szó szószos, sült vagy éppen rakott változatról. A tésztareceptek tárháza kifogyhatatlan, azonban sosem árt egy-két új fogás. Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor kevés idő jut a vacsora elkészítésre vagy egyszerűen nincs kedve főzni, csak egy gyors és finom ételre vágyik. Ilyenkor kerülnek elő a jól bevált tészta receptek, amelyek villámgyorsan elkészülnek és mindenki tetszését elnyerik. Egy korábbi cikkünkben öt olyan receptet szedtünk össze, amelyeket akár már ma kipróbálhat vacsorára.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!