Ősszel nemcsak a sütőtöknek a szezonja érkezik el, hanem a gombáké is. Amint elkezdődik az esős időszak, a gombák is egyre több helyen, egyre nagyobb számban bukkanak elő az erdőkben, mezőkön. Rengetegen gyűjtik a gombát, ám nem árt kiemelten óvatosnak lenni, ugyanis rengeteg a mérgező fajta, és sok a gyomorrontásnál is súlyosabb problémákat okozhat.
Ha a szabadban gombászunk, mielőtt főznénk belőle, mindenképp vizsgáltassuk be a gyűjtött gombákat, hogy ne mérgezzük meg magunkat és a családunkat!
Ha a boltban vesszük a gombát, ráadásul a leginkább közkedvelt fajtát, a csiperkét, garantált, hogy nem lesz semmi bajunk. Gombából sokféle finom étel készíthető, leggyakrabban krémleves, rántott gomba, tejszínes-gombás húsos ragu, valamint gombapörkölt kerül az asztalra. Ez utóbbi ráadásul sokak kedvence, hiszen annak ellenére, hogy húsmentes, mégis különlegesen finom magyaros fogás, ami nokedlivel kínálva lesz az igazi! Ha még nem készítettünk gombapörköltet, sőt nem is kóstoltuk, akkor itt az ideje, hogy elkészítsük.
Íme, a recept:
Ha további finom szezonális receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!