Az avokádó ma már a sok háztartásban alapvető alapanyaga, de a gyakori tárolási hibák miatt ebből a gyümölcsből sok vész kárba.
Sokan azt gondolják, ha felszeletelés után vízbe teszik az avokádót, akkor az sokáig friss marad. Azonban ez egy tévhit, ugyanis a víz a káros baktériumok elszaporodását okozhatja.
A frissen vásárolt éretlen avokádót hagyjuk szobahőmérsékleten érni, ugyanis ha éretlenül a hűtőbe tesszük, akkor a hűtés megakadályozhatja az érést és ezáltal megváltozik a gyümölcs íze.
Ha megérett, akkor facsarjunk rá lime levelet, mivel az védőréteget képez a baktériumok ellen. Így hetekig friss marad.
Ha pedig már felszeleteltük, akkor Karl Graham élelmiszer-szakértő, azt javasolja, hogy a szeleteket is kenjük be lime lével, ugyanis a citruslében lévő citromsav gátolja, hogy az enzimek reakcióba lépjenek a levegővel és emiatt megbarnuljon a gyümölcs húsa.
Miután a felszeletelt avokádót bekentük a lime lével, tegyük egy légmentesen zárható dobozba, majd helyezzük a hűtőbe. A tartósítás mellett a limelé az avokádó ízét is fokozhatja. - írja a Mirror.
Azt is megírtuk, hogy a banán az a gyümölcs, amely a vásárlást követően pillanatok alatt megérik, majd hihetetlen gyorsan megbarnul és pépessé válik. Utána pedig vakarhatjuk a fejünket, hogy milyen süteményhez, vagy ételhez tudjuk felhasználni, csak hogy ne vesszen kárba. Egy élelmiszertárolási szakértő azonban rájött, mi a titka annak, hogy a banán akár egy hónapig is friss maradjon.
Sajnos a kenyér sem a hosszan eltarthatóságáról híres, azonban Sophie Harris élelmiszeripari szakértőnek van három egyszerű, de nagyszerű módszere, melyek akár 10 napig is megvédik a kenyeret a kiszáradástól és a penésztől.
Arról is beszámoltunk, kiderült, hogy már az 1700-as években is tudták a tökéletes trükköt arra, hogyan tartsák frissen az almát, csak időközben ezt valahogy elfelejtettük. Egy nő azonban megosztotta a titkot a YouTube-on, amivel állítása szerint az alma hónapokig lédús és ropogós marad.