Gyors ebéd pillanatok alatt: ez a villámgyors tepsis csirkecomb titka
2024. november 04. 08:34
Olvasási idő: 5 perc
Ha épp idő szűkében vagyunk, de készítenénk valami kiadósat a családnak, érdemes ezzel zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilével próbálkoznunk.
Vágólapra másolva!
Ha épp idő szűkében vagyunk, de készítenénk valami kiadósat a családnak, érdemes ezzel zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilével próbálkoznunk, a siker garantált. Mutatjuk, hogyan készül ez az ínycsiklandó magyaros ízvilágú fogás.
A csirkés ételek gyorsan elkészülnek, a csirkecomb pedig közkedvelt, ízletes alapanyag, amiből pörkölt és sült hús is egyaránt készíthető. Vásárolhatunk csontos vagy már filézett csirkecombot, mindkettővel remekül működik ez a tepsis recept, amihez selymes krumplipüré és finom savanyúság illik.
Ha csontos csirkecombot vásároltunk, akkor a húsokat a csont mellett picit szúrjuk fel egy vékony pengéjű késsel, hogy hamar és biztosan átsüljön, ha viszont filét vettünk, akkor elég csak átnézni, nem maradt-e rajta csontszilánk.
Sajnos könnyen előfordulhatnak szilánkok, porcogók a bolti húsokon, és mivel könnyen felsérthetik az ember szájpadlását, érdemes alaposan átnézni a húsokat, mielőtt főznénk. Szerencsére összesen ennyi buktatója van ennek a zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilének, ami tényleg egy órán belül elkészül!
Tepsis csirkecomb
Hozzávalók:
1 kg csirkecombfilé
2 tk. pirospaprika
0,5 tk. füstölt pirospaprika
2 tk. fokhagymapor
1 tk. oregánó
0,5 tk. fűszerkömény
0,5 tk. csilipehely
3 tk. só
1 tk. bors
2 ek. olívaolaj
1 ek. kacsazsír
2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A csirkecombfiléket átnézzük, és ha találunk csontszilánkot, azokat levágjuk. A húsokat egy tálba tesszük, és rászórjuk a fűszereket, beleöntjük az olajat, és kézzel belemasszírozzuk a pácot. Hagyhatjuk hűtőben pihenni egy-két órát, de akár rögtön is süthetjük.
A hagymákat megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
Egy tepsit kikenünk kacsa zsírral, erre halmozzuk a hagymát, és a hagymaágyra helyezzük a pácolt csirkecombfiléket. Le sem kell fedni, így is betehetjük a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső módban. 40-45 perc alatt megpuhul a hús.
Amikor puha a hús, kimerjük alóla a kifőtt hagymás levet, és belekanalazzuk egy serpenyőbe vagy fazékba. A húsokat visszatesszük pirulni, a szaftot pedig redukáljuk, azaz elfőzzük belőle a felesleges vizet.
A sűrű és intenzív ízű szafttal a végén összeforgatjuk a kisült, kissé megpirult húst, és tálalhatjuk is.