Marry Berry megosztotta azt a titkot, aminek a segítségével a quiche elkészítése nem vesz igénybe csak 60 percet. A szakácsnő elárulta, hogy ő nem szokott külön tésztát bekeverni a zöldséges pite alapjaként, hanem egyszerűen alá rak egy nagyobb tortilla lapot, ezáltal megspórolja a tészta összeállításának idejét, így jóval gyorsabban elkészül a quiche.
Hozzávalók:
1 nagy evőkanál olaj
1 nagy tortilla lap
1 vöröshagyma
150 g gomba szeletelve
75 g cheddar sajt
200 ml tejszín
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld
só és bors
Paradicsom saláta a tálaláshoz
1 tojás
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 celsius fokra, majd egy tortaformát kenjünk ki olajjal.
2. A tortilla lapot tegyük bele a formába, úgy, hogy a lap szélei félig feltapadjanak az edény oldalára.
3. A töltelék elkészítéséhez, az olajat közepes lángon egy serpenyőben melegítsük fel, majd azon dinszteljük meg a hagymát, amit 10 percig fedő alatt hagyjunk puhulni. Miután a hagyma kész, öntsük hozzá a gombát.
4. A hagymás keveréket tegyük a tortilla lap tetejére, majd keverjük össze a tojást és a tejszínt, sózzuk és borsozzuk.
5. A tejszínes szószhoz hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet majd mindezt ráöntjük a gombára és a hagymára.
6. Tegyük az előmelegített sütőbe, ahol 25-30 perc alatt süssük készre, akkor van kész, ha a pite teteje aranybarnára pirult. Felszeletelés után hagyjuk pihenni öt percig, majd salátával tálaljuk.
Forrás: Mirror
Ahogy azt korábban megírtuk, a tortilla egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban kicsik és nagyok között egyaránt, de nem csupán főételként fogyaszthatjuk, remek tízórai is készülhet belőle. Ez a krémsajtos tortillatekercs garantált siker lesz, de ha a gyerek húsimádó, természetesen mehet bele egy kis sonka, kolbász vagy szalámi is. A tortillalap ugyanis egy lapos, kerek kenyérféle, amelyet hagyományosan Mexikóban és Közép-Amerikában használnak. Két fő típusa létezik: a kukoricalisztből (tortilla de maíz) és a búzalisztből (tortilla de harina) készült verzió.