Szuperfinom quiche, kevesebb mint egy óra alatt - mutatjuk hogyan készül

Vágólapra másolva!
A quiche, más nevén zöldséges pite elkészítése általában több órát vesz igénybe, de most mutatunk egy olyan receptet, amivel kevesebb, mint egy óra alatt kész lesz ez a francia finomság.
Vágólapra másolva!

Marry Berry megosztotta azt a titkot, aminek a segítségével a quiche elkészítése nem vesz igénybe csak 60 percet. A szakácsnő elárulta, hogy ő nem szokott külön tésztát bekeverni a zöldséges pite alapjaként, hanem egyszerűen alá rak egy nagyobb tortilla lapot, ezáltal megspórolja a tészta összeállításának idejét, így jóval gyorsabban elkészül a quiche.

Hozzávalók: 

1 nagy evőkanál olaj

1 nagy tortilla lap

1 vöröshagyma

150 g gomba szeletelve

75 g cheddar sajt

200 ml tejszín

2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld

só és bors

Paradicsom saláta a tálaláshoz

1 tojás

gomba,Quiche,tojás
Fotó: Shutterstock.com

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 celsius fokra, majd egy tortaformát kenjünk ki olajjal.

2. A tortilla lapot tegyük bele a formába, úgy, hogy a lap szélei félig feltapadjanak az edény oldalára.

3. A töltelék elkészítéséhez, az olajat közepes lángon egy serpenyőben melegítsük fel, majd azon dinszteljük meg a hagymát, amit 10 percig fedő alatt hagyjunk puhulni. Miután a hagyma kész, öntsük hozzá a gombát.

4. A hagymás keveréket tegyük a tortilla lap tetejére, majd keverjük össze a tojást és a tejszínt, sózzuk és borsozzuk.

5. A tejszínes szószhoz hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet majd mindezt ráöntjük a gombára és a hagymára.

6. Tegyük az előmelegített sütőbe, ahol 25-30 perc alatt süssük készre, akkor van kész, ha a pite teteje aranybarnára pirult. Felszeletelés után hagyjuk pihenni öt percig, majd salátával tálaljuk. 

Forrás: Mirror

Ahogy azt korábban megírtuk, a tortilla egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban kicsik és nagyok között egyaránt, de nem csupán főételként fogyaszthatjuk, remek tízórai is készülhet belőle. Ez a krémsajtos tortillatekercs garantált siker lesz, de ha a gyerek húsimádó, természetesen mehet bele egy kis sonka, kolbász vagy szalámi is. A tortillalap ugyanis egy lapos, kerek kenyérféle, amelyet hagyományosan Mexikóban és Közép-Amerikában használnak. Két fő típusa létezik: a kukoricalisztből (tortilla de maíz) és a búzalisztből (tortilla de harina) készült verzió. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!