Ez a tökéletes diós kocka titka

diós kocka
Ez a kifejezetten egyszerű kevert süti garantáltan az ősz kedvence lesz.
Vágólapra másolva!
Aki éppen egy gyors, szezonális édességet tervez elkészíteni a hét közepén, annak érdemes ezzel az egyszerű kevert süteménnyel próbálkoznia. Ez a diós kocka ugyanis nagyszerű vendégváró, vagy uzsonna az egész családnak. Íme, a recept.
Vágólapra másolva!

Amiben dió van, az csak jó lehet: darálva, durvára törve, vagy csak egyszerűen felezve, esetleg főzött krém vagy mártás formájában - mindig, mindenhez passzol! Édes süteményekben, mint a diós bejgli, a diós piskóta vagy a brownie, kiemeli a csokoládé gazdagságát. Sós ételekben, például salátákban vagy tésztaételekben, roppanós állagot és karakteres ízt ad hozzá a fogásokhoz.

diós kocka
Ez a kifejezetten egyszerű diós kocka garantáltan az ősz kedvence lesz.
Fotó: Mindmegette

Ez az egyszerű kevert sütemény például tökéletes lehet délutáni kávé vagy reggeli tea mellé, de a vasárnapi ebéd után is megállja a helyét, mert nem csak finom, de nagyon mutatós is! 

Aki szereti, a dió ízét egy kis fahéjjal kiemelheti, de a végeredmény ínycsiklandó lehet anélkül is!

Diós kocka

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze durvára vágott dió
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, majd a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a sóval.
  2. Egy másik tálban elvegyítjük a tejföllel a két egész tojást, hozzákeverünk 12 dkg olvasztott vajat.
  3. Egy harmadik tálban összeforgatjuk a diót a barna cukorral és a fahéjjal.
  4. A száraz hozzávalókat (a lisztes keveréket) összevegyítjük a tejfölös tojással.
  5. Ennek az alaptésztának a harmadát belesimítjuk egy papírral bélelt kis-közepes tepsi aljába, rászórjuk a diós keverék harmadát. Ezt megismételjük még kétszer.
  6. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, körülbelül 40 perc alatt megsütjük.

A dió nem csak finom: tele van értékes tápanyagokkal. 

Gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendszeres fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében, és hozzájárulhat a megfelelő agyműködéshez is.

Ha további egyszerű süteményreceptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!