Amiben dió van, az csak jó lehet: darálva, durvára törve, vagy csak egyszerűen felezve, esetleg főzött krém vagy mártás formájában - mindig, mindenhez passzol! Édes süteményekben, mint a diós bejgli, a diós piskóta vagy a brownie, kiemeli a csokoládé gazdagságát. Sós ételekben, például salátákban vagy tésztaételekben, roppanós állagot és karakteres ízt ad hozzá a fogásokhoz.
Ez az egyszerű kevert sütemény például tökéletes lehet délutáni kávé vagy reggeli tea mellé, de a vasárnapi ebéd után is megállja a helyét, mert nem csak finom, de nagyon mutatós is!
Aki szereti, a dió ízét egy kis fahéjjal kiemelheti, de a végeredmény ínycsiklandó lehet anélkül is!
A dió nem csak finom: tele van értékes tápanyagokkal.
Gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendszeres fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében, és hozzájárulhat a megfelelő agyműködéshez is.
Ha további egyszerű süteményreceptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!