A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

SGI, IBM: űrtechnika és mikrobiológia <br/>

Vágólapra másolva!
Két vezető gyártó, az SGI és az IBM partnereikkel új szuperszámítógépek fejlesztésébe kezdtek. Az SGI a NASA-val fejleszt közösen, míg a Big Blue a North Carolina kutatóközpontnak szállít következő generációs szuperszámítógépet.
Vágólapra másolva!

Az SGI bejelentette, hogy egyezményt kötött a NASA-val, szuperszámítógép-technológia fejlesztésére. Az egyezmény lefedi a közös kutatást és fejlesztést olyan területeken, mint a modellezés az asztrobiológiához és a virtuális műtő a hosszú időtartamú űrutazáshoz. SGI és a NASA együtt dolgozik továbbá az ultra-nagy sebességű számítógépek fejlesztésében, amelyeket a következő generációs űrjárművek tervezéséhez használnak majd.
A közös munka kezdeteként az SGI egy 256 processzoros Origin 2000 szuperszervert szállított a NASA-nak. A speciális célú közös kutatási és fejlesztési területek tartalmazzák:
1. A nagy teljesítményű szuperszámítógép alkalmazások fejlesztését, és fejlesztőeszközök optimalizálását a párhuzamos működésű számítógépekhez
2. Az operációs rendszer technológiák fejlesztését, amelyek növelik a nagy rendszerek alkalmazási területét
3. Technikák és jellemzők fejlesztését a komponensek meghibásodásának kiküszöbölésére

Az IBM most jelentette be, hogy a North Carolina Supercomputer Center (NCSC) fejlesztőmunkáihoz az IBM RS/6000 SP szuperszámítógépet választotta ki. A telepítésre kerülő modell teljesítménye 1 TFLOPS lesz. Az RS/6000 SP szuperszámítógép az NCSC-nél segíti majd az olyan területek tanulmányozását, mint az Alzheimer kór, az anyagok atomi struktúrája új anyagok felfedezéséhez. Az észak-karolinai egyetemek kutatói hozzáférhetnek a 20 millió dolláros rendszerhez, amely az RS/6000 SP Deep Blue sokkal nagyobb változata. A szállításra kerülő rendszer az IBM AIX operációs rendszer alatt fut, üzembe helyezésére 1999. negyedik negyedévében kerül sor.
Az induló rendszer 320 IBM POWER3 mikroprocesszort tartalmaz, amelyek egy dedikált nagy sebességű hálózaton keresztül kapcsolódnak egymáshoz, csúcsteljesítménye 250 GFLOPS. A csatlakoztatott tárolók kapacitása 1,45 TB lesz 2000 végén, amikor a rendszer teljessé válik, teljesítménye a 640 POWER3-II (400 MHz) processzorral eléri az 1 TFLOPS-t. Az új processzorokat egy új, nagy sebességű technológiával kapcsolják össze.

(Prím-Online)

Ajánló:

Egy cég, melynek neve összefonódott a csúcsminőséggel NASAAz Egyesült Államok űrkutatási szervezete

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!