A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNBőhm Csaba
18:11ÖttusaÖsszesített
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Digitálisan teleportált Titan A.E.<br/>

Vágólapra másolva!
Június 6-án új időszámítás kezdődik a filmtörténetben: a Titan A.E című animációs sci-fi film digitális továbbítás útján fog eljutni a stúdióból a moziba - jelentették be a Fox képviselői.
Vágólapra másolva!

Igaz, hogy korábban a Baljós árnyakat és a Disney stúdió Dinó című filmjét már továbbították digitálisan egyes filmszínházak számára, de a Titan A.E. lesz az első olyan film, amelyet maga a stúdió juttat el közvetlenül a moziba.

A kaliforniai Burbankből a Cisco által kifejlesztett, biztonságos, internet alapú hálózaton juttatják el a filmet az atlantai Supercomm rendezvényre, ahol ezt követően "levetítik" a nézőknek.

A film mérete megközelítőleg 50 gigabájt, amely legalább húszezerszerese egy átlagos MP3 formátumú zenei fájlnak. Bár a letöltés sebessége legalább 800-szorosa lesz annak, amit egy telefonos internetkapcsolatnál megszokhattunk, így is legalább 4 órába fog kerülni, amíg a film Kaliforniából Atlantába ér.

Szakemberek szerint az új terjesztési metódus hamarosan felválthatja a hagyományos módszert, amely gyakorlatilag a modern filmipar létezése óta, 80 éve működik. A Cisco és a Fox képviselői azonban egyetértettek abban, hogy még évek vannak hátra addig, amíg a digitális terjesztés mindennapossá válik. Addig főképp a beruházási költségekkel és a továbbított filmek másolásvédelmével kapcsolatos problémákat kell megoldani.

Csak a vetítéshez szükséges digitális projektor 100 ezer dollárba kerül, nem is beszélve a speciális "vászon", hangrendszer költségeiről, és persze arról a hardverről, amellyel letöltik és lejátsszák a filmet.

A Titan A.E. a hagyományos animációt ötvözi a számítógép által generált képekkel. A történet ezer év múlva játszódik, miután idegenek elpusztították a földi civilizációt. A Titan hajón menekülő emberek - köztük a Matt Demon és Drew Barrymore által megszólaltatott két tizenéves - veszik fel a harcot a földönkívüliekkel. A film hivatalos premierje június 16-án lesz Los Angelesben.

Ajánló:

Pitch Black - avagy 22 évente sötétség. A "Galaktikus támadás" rendezőjének új filmje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!