Zemeckis digitális filmiskolát nyit<br/>

Vágólapra másolva!
Robert Zemeckis mellett Steven Spielberg és George Lucas is jelen lesz március elsején a Los Angeles-i University of Southern California mozi- és televíziós iskolájában, amikor átadják a Zemeckisről elnevezett, több ezer négyzetméteres digitális művészeti központot. Ez lesz az első olyan filmiskola az Egyesült Államokban, amely kizárólag digitális technológiát használ.
Vágólapra másolva!

Robert Zemeckis és Michelle Pfeiffer
a Temetetlen múlt forgatásán

Spielberg korábban a hagyományos filmkészítés mellett tette le a garast, de az utóbbi időben azok táborába tartozik, akik szerint a felnövekvő filmes generációnak már nem kellene foglalkoznia a "régi" technológiákkal.

Steven Spielberg
Csillagok háborúja-sorozat

A Zemeckis-központ többek között egy auditóriumnak, a felvételekhez és az utómunkálatokhoz szükséges stúdióknak, egy ötven férsőhelyes vetítőteremnek és az egyetemisták által működtetett tévécsatornának ad helyet. A digitális editáló labor hatvan Avid Xpress DV rendszert vonultat fel, IBM IntelliStation M-Pro munkaállomásokkal, Avid videoeditáló szoftverrel és egy olyan publikációs rendszerrel, amely egyaránt alkalmas a kész munkák interneten, CD-n és DVD-n történő közzétételére.

George Lucas
University of Southern California

(Variety)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről