A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

3D-s web a Director Shockwave-vel<br/>

Vágólapra másolva!
A Macromedia és az Intel bejelentették a Director Shockwave, valamint az ehhez tartozó multimédiás lejátszó szoftverek legújabb verzióit. A Director 8.5 Shockwave Studio nevet viselő program a fejlesztők szerint olyan speciális, az Inteltől származó 3D szoftveres technológiákat tartalmaz, melyek segítségével még a lassabb interneteléréssel rendelkező felhasználók is belepillanthatnak majd egy teljesen új, háromdimenziós webes világba.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt sejteni lehetett, az Intel az új processzoraiban rejlő lehetőségeket szeretné demonstrálni az új webes szolgáltatások segítségével, melyek a chipgyártó szerint nagymértékben igénybe veszik majd a számítógépek CPU-it.

Természetesen a háromdimenziós web nem új találmány, hiszen már évek óta léteznek ilyen megoldások, azonban megfelelő minőségben eddig többnyire csak a gyors interneteléréssel rendelkező felhasználók vehették ezeket igénybe. Az ígéretek szerint a Shockwave 8.5 arra hivatott, hogy ezen változtasson, az új szoftver ugyanis nagyon sok komplex adatot nem visz át a hálózaton, hanem e helyett az adott számítógép processzorának segítségével számítja ki azokat.

Az új szolgáltatások révén, ha egy fejlesztő például egy mozgó háromdimenziós emberi alakot akar megjeleníteni a felhasználók képernyőjén, akkor csak a kisméretű képek és az ember referencia modellje megy át a hálózaton, melyekből aztán a CPU számítja ki a végeredményt, mely ezután ráadásul nagyon könnyen paraméterezhető is - állítják a fejlesztők.

A Macromedia Director 8.5 Shockwave Studio ára 1199 dollár (mintegy 360 ezer Ft), az upgrade verzió pedig 199 dollárba (kb. 60 ezer Ft) kerül.

(Prím-Online)

Ajánló:

Korábban:

Az Adobe új terméke, az Atmosphere segítségével olyan háromdimenziós tereket lehet létrehozni a weben, amelyekben a látogatók interaktív kapcsolatot teremthetnek egymással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!