Elindult a magyar világrádió<br/>

Vágólapra másolva!
Megkezdte a sugárzást a hazai és a környező államok területén működő rádióadókat összefogó online szolgáltatás, a Magyar Internet Világrádió. A www.vilagradio.hu címről letölthető szoftverrel több tucat magyar nyelvű adó, köztük a közszolgálati és a néhány kereskedelmi csatorna műsora fogható.
Vágólapra másolva!

- A rádiózás története új állomáshoz érkezett hazánkban, amikor a Magyar Internet Világrádió lélekben és éterben 15 millió magyar ember szolgálatába áll a mai nappal - mondta Stumpf István kancelláriaminiszter a világrádió adásának hivatalos indulása alkalmából. A miniszter a szolgáltatást egyúttal a hajdani Szabad Európa Rádió jelentőségével egyenértékűnek nevezte.

Király József, a világrádiót kifejlesztő Mindmaker Kft. elnök-vezérigazgatója elmondta: az online műsorszolgáltatás célja, hogy elősegítse a hazai és a világban szétszórtan élő magyar hallgatók szórakoztatását, hiteles tájékoztatását, a magyar kultúra és értékek terjesztését, megőrzését.

Hozzátette, a fejlesztést kilenc hónapja kezdték el. A kísérleti adás március 14-én indult négy adó - a Kossuth rádió, a Petőfi rádió, a Bartók rádió és az Inforádió - műsoraival. Jelezte, az elmúlt több mint három hónap alatt, a világ szinte minden részén, több mint tízezren töltötték le a világrádió hallgatásához szükséges szoftvert.

- Jelenleg 37 adóval van szerződésünk és 12 adóval indult el a hivatalos adás - fűzte hozzá az elnök-vezérigazgató. Elmondta, elsősorban a magyarországi közszolgálati rádió és a kárpát-medencei magyar nyelvű rádiók adásait kívánják a hálózatba bevonni, de a jövőben a világ többi részének magyar nyelvű adásai is bekapcsolódhatnak az internetes világrádió programjaiba.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről