A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Új chipek és technológiák a Microprocessor Forumon

Vágólapra másolva!
A San Jose-ban megrendezett Microprocessor Forumon az alacsony energiafogyasztású termékek szükségességén kívül több szó esik 64 bites processzorok érkezéséről is.
Vágólapra másolva!

A chip-szakma október 15-én kezdődött összejövetelén számos cég jelenti be új fejlesztéseit és ismerteti jövőbeli terveit.. Az Intel és az IBM is olyan fejlesztésekről számolt be, melyek a minél kisebb energiafogyasztású processzorokra vonatkoznak: míg az IBM frissiben bemutatott modellje teljesen új technológia alkalmazása révén spórol az árammal, az Intel ugyanezt az 1996-ban debütált P6 architektúra továbbfejlesztésével kívánja ezt elérni.

Az AMD jövőre elkészülő Hammer processzorcsaládja, a SledgeHammer és a ClawHammer már 64 bites architektúrával készül. A két típus közül a ClawHammer a gyengébb: bár felépítése megegyezik a SledgeHammerével, csak a processzorban tárolt adatok felét használja, így 32 bites számítási műveleteket végez. A processzorokba épített megoldás jelentősen megnöveli a belső adatátviteli sebességet, a cég által kidolgozott HyperTransport eljárás pedig az egy szerverbe vagy munkaállomásba szerelt processzorok közti adatforgalmat gyorsítja fel. Bár megjelenésére még várni kell, az AMD ígérete szerint a SledgeHammer a szokásos benchmark-teszteken a vetélytársak fölé fog kerekedni.

Míg az AMD csak bejelentette 64 bites processzora érkezését, a brit ARM be is mutatta Jaguar nevű új modelljét. A Jaguart kifejezetten kézi számítógépekbe szánják, a cég technológiájával készült processzorok, mint például az Intel StrongARM SA-1110 számos PDA-ban megtalálhatóak. Az ARM új processzorának 64 bites számítási módszere megkönnyíti olyan alkalmazások kézi eszközökre való fejlesztését, mint a videó-közvetítés és a hangfelismerés.

Az Intel szintén a Microprocessor Forumon jelentette be Pentium 4-es processzorok hordozható eszközökbe szánt változatainak tervezett érkezését. A cég ígérete szerint az 1,5 GHz-en futó változat 2002 első félévében jelenik meg, majd ezt követi a 2 GHz-es változat. A sorozat tagjai nem támogatják majd a Rambus RAM-technológiát.

[origo]

Május végén jelenik meg az Intel 64 bites processzora

Kézi számítógépek: új operációs rendszer, új eszközök

Energiatakarékos processzorok az Inteltől

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!