Öregtalálkozó a Schönherz kollégiumban

Vágólapra másolva!
Az öregdiák-találkozóra minden egykori és mai villanykarost, kollégistát és érdeklődőt várnak a szervezők
Vágólapra másolva!

A BME villamoskari Schönherz Kollégiumnak hármas évfordulót ünnepel az idén. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara Schönherz Kollégiumának fennállásának 40. évfordulóját ünnepli, a kollégium történelméhez tartozó budai vári, volt kollégiumi épület pedig 100 éves. A kollégium 1954 és 1981 között lakott a vári épületben, 1976-ig teljes egészében, 1976-1981 között félig a vári, félig a Kruspér utcai kollégiumban (mai Vásárhelyi Kollégium), majd a 1981/82-es tanévben költözött be a Budafoki út-Irinyi József út sarkán álló új, 18 emeletes épületbe, ahol a jelen 2001/2002-es tanév a 20. ebben az épületben.

A kollégium a többszörös évforduló alkalmából 2002. május 3-5. között Schönherz Kollégiumi Öregtalálkozót szervez, ahol a programok a Szentháromság téri és az Irinyi úti épületeknél fognak zajlani. A szervezők az eseményre várnak minden volt és mai kollégistát, villamosmérnököt, informatikust, akik valaha BME Villamoskarára jártak, és a kollégiumban laktak.

A rendezvényen lesznek közös és párhuzamosan futó programok is. Május 3-án este nyílik meg a kollégium történelmét, hagyományait felelevenítő fotó és emléktárgy kiállítás, mely a rendezvény ideje alatt folyamatosan látható. Ugyancsak folyamatosan lesznek filmvetítések a kollégiumi stúdió valamint magán archív felvételekből. A programok fő része a szombati napra esnek, 13.30-kor kezdődnek a Szentháromság téren, a régi kollégiumi épületnél. A megnyitó után emléktábla avatás lesz, bemutatók a régi és a mai Ház épületéből, bemutatkoznak a körök, lesz szülői értekezlet azoknak a villamosmérnök szülőknek, akiknek "csemetéi" ma a BME-re járnak, és a kollégiumban laknak. A hagyományokat felelevenítendő, lehetőség lesz ismét "fényesíteni a szoborot". Este pedig a két helyszínen zenés-táncos klubest, irodalmi presszó zárja a rendezvényt, ahol régi schönherzes illetve várklubos zenekarok fognak játszani, összeállni újra, egy-két nosztalgikus szám erejéig, illetve megelevenedik az irodalmi színpad.

A rendezvény alatti emlékkiállításhoz tárgyi felajánlásokat várnak a szervezők. Az öregtalálkozóról és a programokról tájékozódni lehet a http://oregtalalkozo.sch.bme.hu weboldalon, illetve a kapcsolatot fel lehet venni az oregtalalkozo@sch.bme.hu email címen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!