Hajdú Attila: ne vesszünk el a virtualitásban

Vágólapra másolva!
Az MTK kapusa a világháló egyik legnagyóbb előnyének az információszerzés gyorsaságát tartja.
Vágólapra másolva!

31 éves vagyok, amikor 15-20 éve általános iskolába jártam, még számítógép sem volt az iskolákban, nem hogy háló. 2 évvel ezelőtt vettem számítógépet, azóta van internetkapcsolatom is, úgyhogy lassan két éve ismerkedem a világhálóval.

Van olyan oldal az internetes tartalmak közül, amit soha nem hagyhatsz ki, ami a kedvenced?

Biztos foglalkozási ártalom, de az interneten is a focival foglalkozó oldalakat böngészem a legszívesebben. Nem kell megvárni, amíg a tévé, rádió a híradóban beszámol az eseményekről, a meccs után rögtön ott található az eredmény, és ez a gyorsaság nagyon fontos.

Csak sporttal kapcsolatos weboldalakon nézelődsz vagy más is érdekel?

Nem, természetesen nem csak ezeket nézem. Az internet hihetetlenül nagy információmennyiséggel áraszt el. Például, ha valaki építkezni akar, házat felújítani, főzni, kutyát tartani, moziba menni, utazni, vagy csak elmélyülni bármilyen témában, akkor egyszerűen felcsatlakozik a hálóra, és már rendelkezésére is áll, amit tudni szeretne. Nagyon megkönnyíti a mindennapi életet, hogy nem kell külön telefonálgatni, tájékozódni, olvasgatni, hanem egy helyben ülve, pár kattintással választ kapunk a kérdéseinkre.

Az internet nagyon jó lehetőséget nyújt a már meglévő kapcsolatok ápolására, illetve újabbak kialakítására...

Izraelben játszik egy barátom. Ő az, aki miatt egyáltalán használom valamire a levelezőprogramomat :) De ez a kapcsolattartás és levelezés főként az ő érdeme: én már gyermekkoromban sem vettem szívesen a kezembe a papírt és a tollat.

Ezek szerint inkább egy-két pohár sör a barátokkal, mint több órás chat-elés az interneten?

Igen, pontosan így van. Szerintem nagyon fontosak a személyes találkozások. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bármi kifogásom lenne az internetes ismerkedéssel. Szerintem meg kell tartani az egyensúlyt a valóságos és a virtuális világ között. Az internet csodálatos dolog, de csak egy eszköz, ami által többek leszünk, és nem szabad túlságosan elveszni ebben a virtuális világban.

Garai Viktória

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!