Újabb multimédiás mobilok debütáltak

Vágólapra másolva!
A Sony Ericsson  június 17-én mutatta be új, közép árkategóriához tartozó multimédiás mobiltelefonjait. A konkurens Nokia ugyanerre a napra időzítette hasonló készülékének bejelentését.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson a CommunicAsia 2002 nevet viselő szingapúri telekommunikációs szakkiállításon, továbbá a világ 30 városában - többek között Budapesten is - bemutatta az idei évre szánt új multimédiás mobiltelefonjait, amelyek áraikat tekintve az idén márciusban bemutatott modellekkel ellentétben már nem a felső-, hanem a középkategóriába sorolhatók, és az idei év harmadik-negyedik negyedévében kerülnek piacra.

Mobil multimédiás készülékek a Sony Ericsson-tól

A svéd-japán mobiltelefongyártó már márciusban bejelentette P800-as típusjelzést viselő kommunikátorát, amely nagyméretű színes érintőkijelzővel, valamint integrált digitális fényképezőgéppel is fel van szerelve. A Sony Ericsson azonban ma nyilvánosságra hozta, hogy a készülék memóriája bővíthető lesz a Memory Stick Duo memóriakártyákkal, e révén pedig 16 megabájttal bővíthető az eszköz 12 megabájt beépített memóriája. A harmadik negyedév során kereskedelmi forgalomba kerülő készülék így önmagában képes lesz betölteni egy telefon, egy PDA, egy digitális fényképezőgép, MP3 lejátszó és internetes hozzáférési pont szerepét.

Kevésbé jelentős változás érinti a már hónapok óta piacon lévő Sony Ericsson T68i modellt: ez a típus néhány héten belül grafitszürke változatban is megvásárolható lesz.

Vadonatúj üzleti alapmodell lesz a háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) Sony Ericsson T200-as, amely támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt. A néhány héten belül megvásárolható mobiltelefon kék háttérvilágítású, monokróm kijelzővel bír, ám ennek ellenére kialakítható benne képes telefonkönyv is. A T200-ashoz csatlakoztatható lesz hozzá az újonnan bemutatott CommuniCam MCA-10 digitális fényképezőgép bővítés is, melynek segítségével a tulajdonos fotókat készíthet, és azokat e-mailben továbbíthatja, vagy raktározhatja akár a kamerában, akár egy webes tárhelyen, emellett grafikákat tartalmazó szöveges üzeneteket, vagyis EMS-eket is lehet küldeni erről a telefonról.

Az új T300 készülék gyakorlatilag a T68i és a T200-as modellek keverékének tekinthető. A cserélhető előlappal, és 256 szín kezelésére képes kijelzővel ellátott T300-as már MMS üzenetek küldésére és fogadására is alkalmas, és természetesen támogatja a GPRS adatátvitelt is. A telefonnal együtt került bemutatásra egy új, már digitális zoom funkcióval felvértezett kamera, a CommuniCam MCA-25. A Sony Ericsson T300-as a multimédiás üzenetküldésen kívül letölthető játékok (nem Java-alapúak) fogadására is alkalmas, a beérkező hívásokat és üzeneteket pedig 24-szólamú MIDI csengődallamokkal képes jelezni, amelyeket WAP-ról, vagy a PC-n keresztül lehet a készülékbe juttatni. A T68i modelltől eltérően a T300-as nem támogatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitelt.

A Sony Ericsson mai napon bemutatott utolsó újdonsága a T600-as típusjelzésű modell, amelynek területe nagyjából egy hitelkártyával megegyező. A kis méret mellett a mobil nagyon könnyű, tömege mindössze 60 gramm. A háromsávos T600-as 4 szürkeárnyalatos kijelzővel van felszerelve, támogatja az EMS üzenetek küldését és fogadását, és letölthetők rá csengőhangok és háttérképek, valamint naptár funkció is helyet kapott benne. A T600-as 2002 harmadik negyedévében fog piacra kerülni.

A konkurencia sem tétlenkedik

Szintén a mai napon, meglepetésszerűen jelentette be új multimédiás mobiltelefonját a finn Nokia. A 6610-es típusszámot viselő készülék 4096 szín megjelenítésére alkalmas kijelzővel és az ennek lehetőségeit kiaknázó grafikus menüvel rendelkezik, támogatja a multimédiás üzenetküldést (MMS), GSM/GPRS 900/1800/1900 hálózatokon használható, valamint képes Java (J2ME) programok fogadására és futtatására, továbbá egy sztereó FM rádió is helyet kapott benne. A Nokia 6610 a a tervek szerint 2002 harmadik negyedévétől lesz megvásárolható.

Korábban:

Új telefonok a Nokiától

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről