Nevesítették a Mira szoftverplatformját

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette új operációs rendszere nevét, melyet a személyi számítógépek tartalmát mobilizáló vezeték nélküli Mira-eszközökre szán.
Vágólapra másolva!

Noha a szoftveróriás a Mira kódnévű technológiát használó, PC-khez vezeték nélkül kapcsolódó laposképernyős eszközei csak hónapok múlva kerülhetnek a boltok polcaira, a Microsoft már bejelentette az ezekre szánt szoftverének hivatalos nevét. A redmondi székhelyű vállalat június 26-án közölte, hogy az eddig Mira néven emlegetett szoftveres technológia a jövőben a Windows CE for Smart Displays nevet viseli majd.

A Microsoft idén januárban mutatta be először nyilvánosan a Mirát, amely elképzelései szerint egy olyan intelligens LCD képernyő, mellyel a felhasználó a lakáson belül bárhová "magával viheti" személyi számítógépe tartalmát. Az eszköz a Wi-Fi (802.11b) rövidtávú vezeték nélküli kapcsolatot használva képes lesz Windows XP Professional operációs rendszert futtató személyi számítógépekhez kapcsolódni, így a tulajdonos akár az ágyban fekve is elérheti az internetet, vagy az asztali számítógép merevlemezén lévő zenéit. Érdekesség, hogy bár a szoftveróriás a Mirát az otthonokba szánja, a Windows XP Home Edition változatával rendelkező felhasználók nem tudják majd használni az újfajta technológiát, ezért nekik upgrade-elniük is kell majd a Professional verzióra.

Mindeddig összesen 15 hardvergyártó jelentette be, hogy a Windows CE for Smart Display-t futtató intelligens kijelzőkkel fog megjelenni a piacon. A Microsoft korábbi bejelentése szerint az első Mira-eszközök idén karácsony tájékán jelennek meg kereskedelmi forgalomban, Európában pedig csak 2003 első felében debütálnak. Az eszközön futó szoftver elsőként az angol, francia, német, japán és koreai nyelveket fogja támogatni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről