A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Online játékkölcsönzőt indít a Yahoo

Vágólapra másolva!
A szélessávú internetkapcsolattal rendelkező felhasználókat célozza meg a Yahoo legújabb, online videojáték-kölcsönzési szolgáltatásával.
Vágólapra másolva!

A Yahoo szeptember 23-án fogja bemutatni legújabb, Games on Demand elnevezésű szolgáltatását, amelynek keretében 40 különböző számítógépes játék kölcsönzését teszi lehetvő - díj ellenében - előfizetői számára. A szolgáltatás újdonsága, hogy a játékokat az internetes audio- és videoközvetítésekhez hasonlóan a használat ideje alatt sugározzák (stream) le a játékosok gépeire a világhálón keresztül, így a játék csak online kapcsolat mellett használható, szélessávú neteléréssel.

A Yahoo új szolgáltatása keretében néhány éves PC-s játékprogram-klasszikusok - például a Grand Theft Auto 2, vagy a Tomb Raider Chronicles - online kölcsönzését teszi lehetővé. Egyetlen játék 3 napos kölcsönzésének díja 4,95 dollár, 3 játék 30 napos használatáért pedig 9,95 dollárt kell fizetni, míg a legdrágább, 14,95 dolláros csomagban 10 játék 30 napos használata foglaltatik benne.

Maga a szélessávú internetkapcsolaton keresztül történő online videojáték-kölcsönzés nem új elképzelés, jelenleg is több vállalat - többek között a RealNetworks, az AOL Time Warner, vagy az EA - is üzemeltet hasonló szolgáltatásokat több-kevesebb sikerrel. Ugyanakkor egyes elemzők szerint lehetséges, hogy a játékosok továbbra is kifizetődőbbnek fogják találni egy játék boltban történő megvásárlását, mint online kölcsönzését. Ezzel szemben a Yahoo vezetői úgy vélik, a szélessávú internet már elérte azt a kritikus tömeget, amikor már megéri a játékokat online kínálni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!