5 megapixeles kompakt csúcsgép a Canontól

Vágólapra másolva!
A nemrég kiszivárgott információkat megerősítve a Canon bemutatta kompakt digitális kameráinak legújabb, 5 megapixeles csúcsmodelljét, a Powershot G5-öst.
Vágólapra másolva!

Az új gép elődjéhez, a G3-ashoz hasonlóan 1 / 1,8 collos CCD-t kapott, ám ennek felbontása már a kategóriában alapnak számító 5 megapixel. Így a készíthető képek maximális felbontása 2592 x 1944 pixel, melyeket természetesen RAW, illetve JPEG formátumban is elmenthetünk.

Forrás: [origo]A Powershot G5 35-140 mm-es átfogású zoomobjektívet kapott, melynek induló fényereje F2.0-3.0. A leghosszabb használható záridő 15 másodperc, a legrövidebb 1/2000 másodperc. A CCD érzékenysége ISO 50, 100, 200, illetve 400 lehet. A Powershot G sorozatnál megszokott módon az átnézeti optikai kereső mellett a kihajtható TFT kijelzőt is használhatjuk a képek komponálásához. Természetesen az elődökben megszokott beállítási és felvételi lehetőségek mind rendelkezésre állnak, illetve a Canon EX rendszervakuk is kompatibilisek az új modellel.

Teszt: Canon G3 digitális kamera/techbazis/digifoto/20030408teszt.html

A 899 eurós alapcsomagban a kamera mellett 32 MB kapacitású CompactFlash kártyát, USB és A/V kábelt, lítium-ion akkumulátort, töltőt, hordszíjat és távkioldót találunk. A géphez a Canon a következő szoftvereket mellékeli: Canon ZoomBrowzer EX, File Viewer Utility, Canon PhotoStitch, RemoteCapture és PhotoRecord.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről