Kibővítik a hallgatói információs központot

Vágólapra másolva!
Az ősz folyamán 50 új PC-hellyel bővül a januárban megnyitott budapesti Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, amely felsőoktatásban részt vevő hallgatók és oktatók számára biztosít internetes, könyvtári és adatbázis-szolgáltatásokat.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint az információs központban október végéig a jelenlegi 300 számítógép mellett újabb 50 informatikai eszközt helyeznek el, és további 100-150 számítógép nélküli olvasóhelyet alakítanak ki. A Hallgatói Információs Központ év eleji megnyitása óta a szolgáltató intézménybe 4500 hallgató iratkozott be.

Horváth Ádám, a központ igazgatója elmondta, a központ telt házzal működik, s a jelenlegi tendenciák alapján a beiratkozott hallgatók száma év végéig elérheti a tízezret is. A központ látogatottsága különösen a vizsgaidőszakok alatt magas. Az intézmény legnépszerűbb szolgáltatása az internet-hozzáférés, de sokan veszik igénybe a fénymásoló szalont és a könyvtárt, de még a gyermekmegőrzőt is.

Az igazgató külön kiemelte a hétfőtől szombatig reggel 8 órától este 10-ig nyitva tartó, a VIII. kerületi Reviczky utcában lévő központ "felsőoktatási információs pont" szolgáltatásait, amely a felsőoktatás egészéről: többek között a diákhitelről, ösztöndíj-lehetőségekről nyújt felvilágosítást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről