Ezentúl pénzért hallgatható a Világrádió

Vágólapra másolva!
Fizetőssé vált a 2000 vége óta működő, magyar nyelvű rádiók műsorának internetes hallgatását biztosító Világrádió. Az eddig ingyenes szolgáltatást augusztus 18-tól havi nyolc dollárért vehetik igénybe az érdeklődők.
Vágólapra másolva!

A Világrádió elnevezés egy ingyenesen letölthető kliensszoftvert takar, melynek segítségével közel 40 magyarországi, és határon túli, magyar nyelven sugárzó rádióadó műsorát lehet az interneten keresztül hallgatni. A szoftvert kifejlesztő és a szolgáltatást üzemeltető MAVIP Kft. 2003 augusztus 18-ig ingyenesen biztosított bárki számára hozzáférést a Világrádió szoftver feltelepítése után az online rádióközvetítésekhez.

Rádiók az interneten/techbazis/gyorsinternet/20030228radiok.html

Az elmúlt évben a szolgáltatás térítésmentes biztosítását a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában lévő In-Forrás XXI Kht.-vel kötött szolgáltatói szerzodés tette lehetővé - olvasható a Világrádió honlapján. Ez a szerződés a múlt év decemberében lejárt, meghosszabbítására pedig nem lehet számítani, ezért az üzemeltetők a szolgáltatás költségeinek fedezésére 2003 augusztus 18-tól havi 8 dolláros előfizetési díjat vezetnek be, melyet egy előzetes felmérés nyomán állapítottak meg - áll a közleményben.

A közleményből az is kiderül, hogy a Kárpát-medencében élők számára a jövedelmekhez igazodóan alacsonyabb áron, vagy egyedi esetekben - e-mail-ben benyújtott kérés esetén - továbbra is térítésmentesen kívánják biztosítani a Világrádió hallgatását. Az üzemeltetők reményei szerint a hallgatótábor növekedésével párhuzamosan az előfizetési díj csökkentésére is sor kerülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről