A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb Pentax kamera kihajtható LCD-vel

Vágólapra másolva!
A Pentax bemutatta legújabb kompakt kameráját, amely 3,2 megapixeles CCD-vel,  háromszoros zoommal, került,  és kihajtható LCD-vel rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az Optio 33LF jelű modell objektívje a szokásosnak mondható, átfogása 38-114 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), melyhez F2,6-F5,0 induló fényerő tartozik. A 1 / 2,7 collos 3,2 millió képpontos érzékelő maximum 2048 x 1536 pixel felbontású JPEG (Exif 2.2) és 320 x 240 pixeles videók rögzítésére képes. Az autófókusz mellett kézi élességállítás is lehetséges, az objektív közelpontja makró módban akár 10 cm is lehet. A kamera az összes (középre súlyozott, kiértékelő, spot) elterjedt fénymérési móddal rendelkezik és expozíció korrekció is lehetséges. Az érzékenység ISO 100/ 200 / 400 értékek közül választható.

A legrövidebb záridő 1 / 2000, a leghosszabb 2 másodperc. A fehéregyensúly automatikusan vagy kézzel is állítható, illetve előre beállított értekek közül is választható. A komponáláshoz mind az átnézeti optikai kereső, mind a kihajtható 1,6 collos TFT LCD kijelző is használható. A felvételi módok közt találhatók tematikus programok (éjszakai, tájkép, portré stb.), automata mód, mozgókép felvételi lehetőség és panoráma mód is. A képek különféle effektekkel is készülhetnek (fekete-fehér, szépia, színszűrők). A beépített memória (12 MB) mellett SecureDigital vagy MultiMediaCard memóriakártyákra kerülhetnek a felvételek, melyek USB kábelen keresztül tölthetők át számítógépre. A működéshez két darab AA típusú elem (akkumulátor) vagy CR-V3 lítium elem szükséges. Az új Pentax várhatóan októberben kerül majd a boltokba, ára pedig várhatóan 230 font lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!