A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Új változatban terjed a Mimail féreg

Vágólapra másolva!
A nyáron megjelent e-mailféreg új változata hamis üzenetben terjeszti önmagát, a fertőzött gépekről hatalmas levélforgalmat generál, és privát információkat is ellophat a fertőzött PC-kről.
Vágólapra másolva!

Október utolsó napján ütötte fel fejét a világhálón a Mimail nevű e-mailféreg C variánsa. A számítógépes károkozó új változata "our private photos" témájú elektronikus levelekhez csatolt, .ZIP kiterjesztésű tömörített állományként terjed. Ha a felhasználó egy windowsos számítógépen lefuttatja ezt a fájlt, a férega merevlemezről begyűjtött e-mail címekre továbbítja magát automatikusan.

Eezen kívül a Mimail.C nagyszámú lekérések indításával túlterheléses támadást indít a DarkProfits.com és DarkProfits.net webhelyek ellen, valamint az E-Gold nevű internetes fizetési rendszerhez kapcsolódó adatokat keres a winchesteren. Ha bármi ilyen jellegű információt talál, a féreg továbbítja azt saját készítőjének, valamint egy véletlenszerűen kiválasztott e-mail címre is. Bár a szakértők szerint a féreg kódja nem olyan destruktív, mint például a korábban nagy pusztítást okozott Blaster féregé, közepes fenyegetettséget jelent, mivel privát információkat továbbíthat titokban fertőzött számítógépekről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!