Vágólapra másolva!
Munkatársakat toboroz az AOL  tavaly megszüntetett Netscape-divíziójához. Az egykoron népszerű webböngészőt fejlesztő céget az internetszolgáltató óriás még néhány éve vásárolta fel.
Vágólapra másolva!

A Netscape.com internetes portált működtető társaság vezetője, Jeremy Liew egy álláskeresők virtuális találkozóhelyeként szolgáló online levelezőlistán közzétett üzenetében többek között keresőkhöz, böngészőkhoz, portálokhoz és szoftverekhez értő új munkatársakat toboroz az egykoron nagy népszerűségnek örvendő webböngészőt fejlesztő céghez. Liew a listán közzétett üzenetben utalt arra, hogy az AOL újjáélesztené a Netscape böngészőt, s az azzal azonos márkanevet viselő internetes site-ot is - számolt be a News.com.

Mint ismeretes, a Netscape böngésző a Microsoft Windows operációs rendszerekbe integrált Internet Explorer megjelenéséig - körülbelül 1994 és 1998 között - a legnépszerűbb webböngésző volt, manapság azonban csak a felhasználók töredéke barangol rajta keresztül internetes oldalakon. A Netscape-et fejlesztő céget 1998-ban felvásárló America Online tavaly nyáron 50 munkatárs elbocsátásával s fejlesztők egyéb projektekhez való átirányításával jelentősen megkurtította a Netscape webböngészőn dolgozó programozók számát, ezt követően csak egy néhány fős fejlesztői csapat maradt a részlegnél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről