A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Csuklóra csatolható számítógépek az IBM-től

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az előadás szenzációja volt a WatchPad nevet viselő eszköz, amely különféle dokumentumok, fényképek, multimédia fájlok és más adatok raktározására képes. A karóra méretű eszköz, melynek felső felületét egy ruganyos képernyő alkotja, egyelőre egy kábel segítségével kommunikál a nála nagyobb számítógépekkel, azonban a végleges modell már tartalmazni fogja a vezeték nélküli adatátvitelt lehetővé tevő Bluetooth chipet is.

A WatchPadet az IBM bélyeg méretű merevlemezét fejlesztő részlege készítette, megmutatva, hogy a mechanikus eszköz mellé telepített elektronikával és képernyővel egy merőben új eszköz készíthető. A MicroDrive néven ismertté vált miniatűr winchesterek a közelmúltban érték el egyébként az 1 GB-os határt.

A WatchPad mellett a vállalat képviselője bemutatott egy repülőutak során használható kézi számítógépet is, amelyet nemrég Európa 30 légitársaságának járatain már ki is próbáltak. Az eszköz az IBM "badge computer" egységéből, egy AiroNet vezeték nélküli hálózati kártyából és egy rádiófrekvenciás modulból áll.

Az eszköz segítségével nem kell sorban állni a repülőjegy átvételéhez, elég átsétálni egy kijelölt ellenőrzőponton, ugyanis a kézi számítógép minden, az utazásra és a személyre vonatkozó információt közöl a reptéri rendszerekkel.

A repülőgépeken az utasok a készülék segítségével folyamatos kapcsolatban maradhatnak a földön "hagyott" számítógépeikkel, hozzáférnek adataikhoz, levelezésükhöz és minden, a munkához vagy éppen a szórakozáshoz szükséges dologhoz.

Az IBM mindezek mellett olyan hardver- és szoftvermegoldások fejlesztésén dolgozik, amelyek lehetővé teszik az internetszolgáltatóknak, hogy tartalmaikat egységesen eljuttathassák a PC-k mellett a különféle hordozható eszközök tulajdonosaihoz is. Ehhez az XML nyelv adottságait kívánják felhasználni, akárcsak a Microsoft, amely szintén ugyanerre a technológiára alapozva igyekszik bővíteni termékei képességét és tudását.

Az IBM a programozók munkáját is könnyíteni szeretné, olyan szoftverek kidolgozásán fáradozik, amelyekkel egyszerre lehet majd alkalmazásokat fejleszteni a nagyobb és a kisebb komputerekre.

(c|net)

Ajánló:

Korábban:

Megnyílt New Yorkban a PC Expo, amelyen legfőbb látványosságnak számítanak a különféle hordozható számítógépek és internetes alkalmazások. A nagy számítógépgyártók nem jöttek el a rendezvényre, arra hivatkozva, hogy a helyfoglalás és a terembérlet túlságosan sokba kerülne a számukra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!