A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Opera Mini 2: wap helyett internet a mobilon

Vágólapra másolva!
A norvég cég legújabb szoftvere bármilyen Javás mobiltelefonon elérhetővé teszi a világhálót, mivel átalakítja a hagyományos weboldalakat.
Vágólapra másolva!

A wapos oldalak helyett bármilyen weboldal megjeleníthető mobiltelefonon az Opera Mini kettes változatával. Az alkalmazás szinte minden javás mobiltelefonon működik, amelyen így a világháló teljes tartalma elérhetővé válik. A szofver trükkje abban rejlik, hogy a hagyományos weblapok letöltését és wapos formátumra való átalakítását az Opera központi szerveri végzik el, és az adatokat tömörítve küldik tovább a telefonnak. A weblapok mérete így akár 90 százalékkal csökken, a kevesebb adatforgalom miatt pedig kevesebbet kell fizetni a mobilszolgáltatónak, és az oldalletöltés sokkal gyorsabb.

Webkereső a mobilon

A felhasználó így egyszerűsített formában, de zökkenőmentesen böngészheti a webet készülékén, a weboldalak fejlesztőinek pedig nem kell teljes egészében átalakítaniuk oldalaikat ahhoz, hogy mobilon is elérhetővé tegyék őket. A szoftver a böngészés mellett kép- és (mp3) zeneletöltési lehetőséget is kínál, nyitólapja pedig beépített Google- és Wikipédia-keresőt tartalmaz. Használat közben gyorsbillentyűkkel lehet navigálni, és megjelenése is megváltozatható különböző témák letöltésével.

Az új Opera Mini már magyarul is elérhető, és teljesen ingyenesen használható. Két forrásból lehet hozzájutni: vagy a gyártó wapos oldaláról lehet letölteni, vagy egy emelt díjas, 600 forintos sms küldése után lehet közvetlenül letölteni a készülékre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!