A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Új, kétszáz megapixeles kamera

Vágólapra másolva!
A Vexcel új készüléke elsősorban a webes térképszolgáltatások fejlődését mozdíthatja elő, hiszen a most piacra dobott eszköz már 216 megapixeles fényképek készítésére is képes.
Vágólapra másolva!

Magyarországon is egyre népszerűbbek a különböző online interaktív térképek, melynek egyik oka az, hogy a Google, a Microsoft, és a Yahoo egyaránt folyamatosan növeli a részletgazdagon bemutatott területek arányát. Ehhez a fejlesztéshez nyújthat mostantól segítséget a Vexcel Ultracam-x: a 216 megapixeles képeket rögzítő kamerát kifejezetten légi fotózásra tervezték.

Forrás: [origo]

Ilyen mennyiségű adat rögzítéséhez természetesen komoly erőforrásokra van szükség: a tizenöt darab processzort tartalmazó masina a gyártó tájékoztatója szerint nem kevesebb, mint három gigabit per szekundumos folyamatos átviteli sebességre képes. Az elkészült fotók egy cserélhető tárolóegységen kapnak helyet: az egyenként 1,7 terabájtos modulokra megközelítőleg négyezer kép fér el.

Forrás: [origo]

Külön érdekesség, hogy a piacvezető amerikai vállalatot alig pár hónappal ezelőtt vásárolta fel a Microsoft. Remélhetőleg ez nem akadályozza meg a konkurenciát sem a fejlesztésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!