A kínaiak másolják az Apple-mobilt

Vágólapra másolva!
Formára és funkcióra is megszólalásig hasonlít az Apple iPhone-ra a Meizu legújabb készülékterve, bár még nem lehet tudni róla, hogy megvalósul-e.
Vágólapra másolva!

A kínai Meizu eddig is sok dizájnelemet kölcsönzött az Apple zenelejátszóiról, most pedig egy, az iPhone-ra megszólalásig hasonlító készülék látványterve szivárgott ki tőlük. Az M8-as koncepció-modell képeit a dapreview.net kütyüblog tette közzé: a készülék egy ugyanolyan tenyérnyi, érintőképernyővel felszerelt médialejátszós mobiltelefon, mint amilyet az amerikai gyártó nemrég bemutatott.

Forrás: dapreview.net

Az M8-as viszont mobil lelke viszont a Windows mobil változata, és ahogy a képeken látható, ennek megfelelően Explorer webböngésző fut majd rajta. Arról nem lehet tudni, hogy a Meizu klónja ugyanolyan látványos funkciókat nyújt-e majd, mint az iPhone, amelynek automatikusan elfordul a képe, és a felhasználó füle közelében távolság-szenzorral kikapcsolja az érintőképernyőt, de gyanítjuk, nem.

A készülékről viszont közzé tettek pár adatot: ezek szerint a vastagsága mindössze 11,5 milliméter, 3,5 hüvelykes, széles vásznú VGA képernyője lesz, 3 megapixeles kamerával szerelik fel, támogatja majd a kínai 3G-s szabványt, és az USB-s csatlakozó és dokkoló mellet TV-kimenete is lesz. Ha a készülék ebben a formában megvalósul, valószínűleg olcsóbb is lesz, mint az Apple mintaként szolgáló modellje.

Más gyártó is jelentetett meg, vagy tervez az Apple-éhez hasonló, érintőképernyős telefont: legutóbb az LG még tavaly bejelentett, szintén billentyűk nélküli Prada-mobilját bélyegezték iPhone-klónnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről