A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Újabb vetélytársa érkezik az Asus EEE-nek

Vágólapra másolva!
Az Asus eredetileg 100 dollárosnak ígért laptopjának sikere - bár végül 2-300 dollárért vihető el a boltokból - még mindig töretlen. A szingapúri Kohjinsha cég is ezt a tendenciát kívánja követni.
Vágólapra másolva!

A Távol Keleti gyártó készüléke, az SR már egy éve elérhető a boltok polcain, és a vállalat elérkezettnek látta az időt, hogy a 7 inches kijelzővel felszerelt UMPC-je a kor elvárásainak megfelelően megújuljon. Ezúttal még egy optikai meghajtót is sikerült belepréselni az eszközbe. Az SR elforgatható és érintésérzékeny kijelzővel teszi egyedivé a felhasználói élményt.

A Magyarországon még az ismeretlenség homályába burkolózó cég Ázsiában sikert sikerre halmoz a miniatűr notebookjával. A teljes QWERTY-billentyűzettel felszerelt készüléknek egyelőre nincs magyar billentyűzete, de az angol verzió már megrendelhető a web segítségével. Az újratervezett áramkörök hatására sikerült még egy olyan DVD-meghajtót is belezsúfolni a készülékbe, melynek segítségével már nincs szükség a továbbiakban külső optikai meghajtókra. A ki- és bekapcsolható meghajtó pedig a felhasználói igényeknek megfelelően nem csak olvasni, hanem írni is tudja az akár 9 GB-os lemezeket.

A gépben egy apró Intel A110 processzor teljesít szolgálatot, amely az 1 GB-os beépített memóriával remek párost alkot. A 60 GB-os winchesteren számos dokumentumot és médiafájlt tudunk eltárolni és megtekinteni. A készülékben természetesen beépített wifi-adóvevő is található, amely a 802.11 b/g szabványokat támogatja. A gépben még egy Bluetooth-eszközt is találunk, amelynek segítségével akár egy mobiltelefonnal is összeköthetjük számítógépünket, így elérhetővé téve a mobilinternetet.

Forrás: [origo]
Ezúttal még egy optikai meghajtót is sikerült belepréselni az eszközbe

A Kohjinsha SR lelke egy Windows Vista operációs rendszer, amely külön erre az UMPC-re lett optimalizálva. Ennek megfelelően a felbontása 1024x600 képpont, LED-es háttérvilágítású, tehát erős napfényben is jól látható. A mindössze 1 kg-ot nyomó eszköz rendelkezik flash-kártya-olvasóval, USB-portokkal, csatlakoztatható külső kijelzőhöz VGA-kábel segítségével, és természetesen a hang- és mikrofonkimenetek is megtalálhatók az oldalán. A készülék bolti ára a méretének megfelelően igen borsos: 1500 dollárt kell érte otthagynunk az üzletben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!