A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNKrizsán Xénia
19:35AtlétikaHétküzdés - súlylökés
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Filléres zsebkamera webes videókhoz

Vágólapra másolva!
A videobloggereknek szánt Flip sorozat egy még laposabb, még könnyebb taggal bővült a Mino formájában. Az egyszerű kamerán továbbra sincs semmi extra, gombja is csak annyi van, amennyi feltétlenül kell - de a célnak megfelel.
Vágólapra másolva!

A Pure Digital épp időben, a nyári vakáció-szezon kezdetén mutatta be legújabb termékét, a Flip Mino-t. A Flip kameracsalád a menj-és-lőj filozófia csimborasszója: semmi felesleges funkciót nem építettek bele, csupán egy lapos kis doboz objektívvel, kijelzővel és pár gombbal.

A készülékek legnagyobb előnye, hogy így is kiváló minőségű felvételeket készítenek, olcsók, és nagyon könnyen át lehet vinni róluk a videókat a PC-re (ellentétben a legtöbb kamerával) a beépített, kipattintható USB-csatlakozó segítségével. A most bemutatott Mino tölteni is képes magát a számítógépről, és 2 gigabájt memóriája van, ami egy órányi VGA-felvétel tárolására elegendő.

Ez a modell a gyártó eddigi legkecsesebb darabja: a készülék csupán 10x5x1,6 centiméteres, és a trendiség jegyében - talán nem a legpraktikusabb módon - érintőgombos lett a kezelőfelülete. Az eddig megjelent leírások a Mino hátrányaként nem ezt emelik ki, hanem azt, hogy a memóriát nem lehet bővíteni, és optikai zoomja sincs, a célközönségnek azonban ezek valószínűleg nem is hiányoznak.

A Flip ugyanis nem gazdag funkcionalitásával, hanem puszta praktikusságával hódít: a gyártó célja az, hogy a mobiltelefonos felvételeknél jobb minőségű, nagyon egyszerűen webre feltölthető klipeket lehessen készíteni vele. A készülékhez járó szoftver nem csak a PC-re, hanem egyenesen a videomegosztókra is képes továbbítani a memóriakártya tartalmát. A legújabb Flip-modellt 180 dollárért, vagyis körülbelül 27 600 forintért lehet megvásárolni az USA-ban, a hazai boltokban még nem láttuk a sorozat tagjait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!