A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két olcsó minilaptop a Delltől

Vágólapra másolva!
Bár hivatalos bejelentésükre még nem került sor, az Electronista beszámolója szerint két olcsó minilaptoppal veszi fel a versenyt az amerikai gyártó a rivális termékekkel: egy 9 colos olcsó modellel, és egy 12 colos drágábbal.
Vágólapra másolva!

Az Asus Eee PC, az MSI Wind és a HP Mini Note riválisául szánt masinák olcsóbbikát Dell E-nek hívják, és három felszereltségű változatban lehet majd megvenni augusztustól. A legolcsóbbik, Classic nevű változat Amerikában nettó 300 dolláros, vagyis durván ötvenezer forintos áron kerül majd a boltokba három-öt fajta színben . Belsejében 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor, 512 megabájt memória, és mozgó alkatrészt nem tartalmazó, 4 gigabájtos flash-háttértár lakozik. A pontosan 8,9 colos képátlójú masina 1024x600 pixeles felbontást kínál majd, három USB-porttal, SD-kártya-olvasóval, mikrofon-, és fejhallgató-csatlakozóval és VGA-monitorkimenettel szerelik fel. Csupán 2 centiméter vastag készülék egy kilogrammnál is kevesebbet nyom majd a mérlegen, négycellás akkumulátorával pedig ötórás üzemidőt ígér - bár bizonyára a legoptimistább mérések alapján. Az oktatási piacra egy Video márkanevű verzió is készül, ez nagyobb méretű SSD-háttértárat és több memóriát, kisfelbontású webkamerát, valamint Bluetooth-modult is tartalmaz majd.

Nagyobb, 12,1 col átlójú képernyővel szerelik fel az E Slim elnevezésű másik minilaptopot, amelyet a társaság egyebek mellett a MacBook Air riválisául szán. Ez két változatban lesz megvásárolható 1,3, illetve 1,6 gigahertzes Intel Atom lapkával, 1 vagy 2 gigabájt memóriával, 40 vagy 60 gigabájtos, hagyományos merevlemezzel. A Crave blog információi szerint a masina 8 gigabájtos flashmeghajtóval is elérhető lesz két-három fajta színben. A Slim modell várható ára még nem ismert, a kiszivárgott bemutatóanyagokban csupán az szerepel, hogy 3 és 6 cellás akkumulátorral lehet majd rendelni augusztus-szeptember tájékától, melyek 4-9 órás üzemidőt biztosítanak. A minigépek mindegyikét lehet majd Linux és Windows XP operációs rendszerrel rendelni, s helyet kap rajtuk egy gyorsan elindítható, alapfunciókat (böngészés, levelezés) biztosító, ugyancsak Linux-alapú másodlagos rendszer is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!