Szigorítják a videojátékot a brit börtönökben

Vágólapra másolva!
A jövőben csak a legjobb magaviseletű és a szuicid hajlamú rabok üthetik el az időt játékgépekkel, ráadásul teljesen száműzik a börtönökből a 18 éven felülieknek szánt, erőszakos programokat.
Vágólapra másolva!

A brit kormányzat tavaly nyolcvan darab PlayStation és tizenöt darab Xbox játékgépet vásárolt, melyeket az országban működő fiatalkorúak börtöneinek fogvatartottai használhattak. A játékgépek alkalmazásától azt várták, hogy csökkenni fog a depressziós rabok száma, mivel a fogvatartottak számára lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra a cellákban. Ugyanakkor a közelmúltban a szigetországban nagy felháborodást váltott ki egy kétszeres gyerekgyilkosról készült kép, amelyen az épp egy PlayStationön játszik - írja a Telegraph.

A helyi büntetés-végrehajtási szervezet legújabb direktívája alapján azonban többé közpénzen egyetlen börtön sem szerezhet be játékgépeket, bár ez nem vonatkozik a fiatalkorúak börtöneire, csak a felnőttekére. Az új előírások szerint a konzolokhoz csak a kiemelkedően jó magaviseletű besorolást elnyerő rabok férhetnek hozzá, akiknek saját pénzükből kell megvenniük a masinákat, s az ezekkel használatos játékszoftverek értékét is saját forrásból kell fedezniük.

Ezen kívül az új utasítás értelmében a büntetés-végrehajtási intézetekből száműzik szeptember végétől a 18 éven felülieknek szánt, azaz erőszakos vagy pornográf tartalmú játékokat is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!