Betegszabadságra megy Steve Jobs

Vágólapra másolva!
Egészségügyi problémái miatt június végéig visszavonul az Apple éléről Steve Jobs, a cég ikonikus vezérigazgatója. Az Apple mindennapi ügyeiért Tim Cook lesz felelős, a stratégiai döntésekbe azonban még Jobs is bele fog szólni.
Vágólapra másolva!

"Úgy döntöttem, hogy június végéig betegszabadságra megyek." - áll a vezérigazgató által az Apple dolgozóknak külödött majd a híroldalakra is kijutott levélben. Jobs azt is megírta a cég dolgozóinak, hogy egészségi problémái komplexebbé váltak annál, amit múlt héten írt meg nyílt levélben az Apple rajongóinak.

Jobs indoklása szerint az egészségügyi problémái nem csak az őt és családját nyugtalanították, de az Apple dolgozóinak figyelmét is elvonták. A cég ikonikus vezetője szerint az időleges visszavonulás a legjobb eszköz arra, hogy kivonja magát a rivaldafényből és a gyógyulásra koncentráljon.

Jobs feladatait Tim Cook, az Apple működésért felelős vezérigazgatója veszi át, aki a vezérigazgató 2004-es műtéte és lábadozása során is helyettesítette a cég vezérét. A Silicon Alley Insider szerint Cookra az új iMac és Mac Mini bejelentése vár, a következő fél év során, illetve elképzelhető, hogy az ő vezetése alatt frissül az iPhone is. A cég legutóbbi termékeit sem Steve Jobs mutatta be, a január hatodikán kezdődő Macworld expó nyitóbeszédét az új Apple szoftvereket és hosszú élettartamú akkuval felszerelt MacBook Prót bemutató Phil Schiller tartotta.

Jobs január ötödikén nyílt levélben ismerte be, hogy egészségügyi okokból marad távol a Macworld expótól. "Mint többségetek biztosan tudja, 2008 során folyamatosan veszítettem a súlyomból" - írta meglepően személyes hangvételű levelében a vezérigazgató. A folyamatos fogyást hormonegyensúly-zavar okozt, amelyek kezelését el is kezdték a probléma felismerése után. A tíz nappal ezelőtti levélben még szó sem esett a visszavonulásról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!