Vágólapra másolva!
Jól használható, fürge verzióval rukkoltak elő a Miro nevű ingyenes videoletöltő szoftver készítői, és végre magyar kiadás is érkezett a Flock böngészőből, ami gyakorlatilag egy klasszul felturbózott Firefox. Eheti letöltésajánlónkban találhat még Pong-órát és Hubble-képernyővédőt, római kori stratégiát, szobai autóversenyes gyerekjátékot, és egy alternatív történelmi múltban játszódó orosz horror-fantasy-fps-t is. Utóbbit csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.
Vágólapra másolva!

MIRO PLAYER 2

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése (24 megabájt)

Pályáját Democracy Player néven kezdte, de már jó ideje Mirónak hívják az ismert Bittorrent letöltőtechnológián és az RSS-hírcsoportokon alapúló videoletöltő szoftver. Az új, 2.0-s verzió sokat fejlődött, villámgyors lett, míg változatai bizony lomhák voltak és hajlamosak voltak összeomlásra is. Ha valaki ezek miatt nem használta volna a programot, most érdemes újra próbát tennie vele. A Miróval nagyon praktikusan meg lehet oldani a kedvenc webes video podcastok automatikus letöltését, mindössze fel kell iratkozni az adás csatornájára, ezt követően pedig beállítható, hogy a felhasználó manuálisan maga töltené le az egyes epizódokat, vagy automatikusan végeztetné el ezt a feladatot a programmal. Nem kell félni attól sem, hogy a kliens teleszemeteli a winchestert, mivel a konfigurációs menüben megadható, mely mappában dolgozzon, és az is, hogy hány megabájt helyet használhat. Ha ez a limit betelt, mindig a legrégebbi epizódokat fogja törölni automatikusan. A csatornák közt gyakorlatilag mindenki találhat számára érdekeset az amerikai hackerek online barkácsmagazinjától kezdve a HD-minőségű természetfilmekig.

NECROVISION

A játék demójának letöltése (974 megabájt)
1916-ba, de nem a valós, hanem egy alternatív múltba kalauzolja a játékost ez az orosz fejlesztésű fps-játék, amelyet H.P. Lovecraft horrorisztikus fantáziavilága inspirált. A történet szerint egy fiatal amerikai katona, Simon Bukner - azaz a játékos - csatlakozik a szövetségesekhez, ám hamarosan kiderül, nem is a németek, hanem a csatamező alatt lapuló démonok és vámpírok jelentik a legnagyobb veszélyt a világra. A zombiszerűen támadó ellenfeleket egyrészt régimódi, részben pedig csak a fantasy-világokban létező fegyverekkel, varázslatokkal kell a másvilágra küldeni. A bal és a jobb kézben lévő fegyvereket az egér bal és jobb gombjával lehet bevetni, a Ctrl lenyomására pedig katonánk jókorát rúg támadójába. Elvileg extra sérülést is lehet okozni különböző kombókkal, bevalljuk őszintén, tesztelőnk csak összevissza hadonászott egy lapáttal, később egy karddal és egy pisztollyal a kezében, miközben zombik tucatjai próbálták szétszedni. Aki rájön, hogyan lehet végigvinni a demót, kérjük ossza meg velünk tapasztalatait kommentben! A játék gépigénye egyébként közepesnek mondható, erőszakossága miatt viszont nem ajánljuk gyerekeknek.

MICRO MADNESS

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (30 megabájt)

A jól ismert, sőt, legendás Micro Machines koppintása ez a lengyel játék, amelyet ugyanaz a cég ad ki, aki a múlt héten bemutatott, meglehetősen gyengécske Need for Russia-ért is felelős. Sajnos ez a játékuk sem lett egy remekmű, egyedül azért merjük kipróbálásra ajánlani a demóját, mert kicsi a gépigénye, és talán gyerekek fél óráig el tudnak elszórakozni vele, ha belejönnek az irányításba.

GRAND AGES: ROME

A játék demójának letöltése (875 megabájt)

A tavaly megjelent Imperium Romanum című stratégiai játék folytatása a Grand Ages: Rome. A stílus természetesen nem változott, ahogy a feladat sem: a gazdaság fejlesztésével és területek meghódításával kell egy egyre fejlettebbé téve kell létrehozni a győztes birodalmat. A letölthető demó verzióban két missziót lehet végigjátszani, ezek javarészt az irányítás elsajátítását teszik lehetővé. Mivel egyszerre egy teljes várost és a benne mozgó népet is mozgatni kell, a programnak viszonylag komoly gépigénye van.

HUBBLE KÉPERNYŐVÉDŐ

Forrás: [origo]

Az ingyenes képernyőkímélő letöltése (86 megabájt)

Ebben a 86 megabájtos csomagban 99 gyönyörű űrfelvételt láthat, melyek mindegyikét a Hubble űrteleszkóppal készítették. A képernyővédő otthoni felhasználásra teljesen ingyenesen használható.

PONG KÉPERNYŐVÉDŐ

Egy ötletes, ingyenes képernyőkímélő, amelyet egy Sunder Mulder nevű designer készített Pong Clock nevű alkotásához. Ez tulajdonképpen egy olyan óra, amely az itthon "tévéfoci" néven is ismert videojáték-klasszikus gólszámlálóját használja, és képernyővédőként aktiválódik: az óra vagy a percek váltásakor mindig az adott oldali "játékos" lő gólt, ezáltal pontszáma gyarapodik eggyel. Mindkét ütőt a számítógép irányítja automatikusan.

Az ingyenes képernyőkímélő letöltése ( 816 kilobájt)

FLOCK 2

Forrás: [origo]
Az ingyenes böngésző letöltése (12 megabájt)

Néhány hónapja már ajánlottuk kipróbálásra a Flock nevű böngésző második verzióját, most az adja a browser aktualitását, hogy végre megérkezett a magyar nyelvű változata is. A szoftverről azt érdemes tudni, hogy gyakorlatilag egy felturbózott Firefox 3, amelyet számos extra funkcióval, és új skinekkel vérteztek fel. Erőssége, hogy rengeteg közösségi oldal - például a Facebook, a MySpace, de akár a Flickr képtár vagy a Delicious linktár vagy a Twitter mikroblog-szájt - szolgáltatásait nagyon kényelmesen, egy-két kattintással elérhetővé teszi. Egy nagyon jól használható RSS-olvasóval is felvértezték, és összességében nagyon barátságos a kezelőfelülete, még Firefoxot használóknak is érdemes egy próbát tennie vele, mivel teljesen kompatibilis a Mozilla Alapítvány böngészőjéhez kiadott bővítésekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről