A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A briteknél eltűnnek a YouTube-ról a videoklipek

Vágólapra másolva!
A Google bejelentette, hogy hétfőtől blokkolja brit IP-címről érkező látogatói számára a videoklipek elérését, miután nem sikerült megegyezésre jutnia a szigetországbeli szerzői jogvédő szervezettel, a PRS for Music-kal.
Vágólapra másolva!

A YouTube hivatalos blogján közzétett nyilatkozat szerint a videomegosztón azokat a "prémium" klipeket fogják blokkolni, amelyeket lemezkiadó cégek töltöttek fel, vagy feltételezhetően lemezkiadók szellemi termékei. Bizonyos klipeket a brit IP-címről netezők már most sem tudnak megnézni, mások csak a következő néhány napban kerülnek a tiltólistára. A BBC beszámolója szerint ez azt jelenti, hogy a szigetországból videoklipek ezreit nem tudják megtekinteni az oldal látogatói, a Reuters viszont úgy értesült, a szájton minden zenei videót blokkolnak a britek elől.

Minderre azt követően került sor, hogy a Google nem tudta meghosszabbítani a brit dalszerzőket, előadókat és kiadókat tömörítő PRS for Music jogvédő szervezettel meglévő licencszerződését. A YouTube-ot birtokló keresőóriás szerint a PRS a korábbi licencdíj "sok-sok-sokszorosát" szerette volna behajtani a Google-on, így a társaság minden egyes lejátszáson jelentős pénzösszeget veszített volna, ezért került sor a cég által is fájdalmasnak tartott blokkolás bevezetésére. A YouTube szerint az is problémát okozott, hogy a jogvédő szervezet még az új licencben foglalt zeneszámok listáját sem tudta konkrétan meghatározni.

A videomegosztó blogján publikált közlemény szerint a cég folytatja a jogvédő szervezettel, ám amíg nem sikerül megállapodásra jutni, a brit internetezők nem érhetik el a YouTube-on lévő videoklipeket. Ugyanakkor a PRS for Music képviselője a Reutersnek úgy nyilatkozott, meglepetten, és felháborodottan értesültek a Google drasztikus lépéséről, amit azért nem értenek, mert a két társaság épp tárgyalások közepén van. A jogvédők szerint a Google jelentősen kevesebb összeget fizetne a zeneszerzőknek annak ellenére, hogy a szájt nézettsége egyre jobban nő.

Néhány hónappal ezelőtt ugyancsak azért kerültek le a Warner Music kiadó zenéi és klipjei a YouTube-ról, mert a cégek nem tudtak megegyezni a pénzügyekben. Január közepén a YouTube-on új funkcióként bevezették a felvételek elnémítását: erre csak olyan - - felvételek esetén kerül sor, amelyeken szerzői jogok által védett, engedély nélkül használt zeneszámok hallhatók, melyet egy webes felületen a feltöltők legálisan felhasználható dalokra cserélhetnek le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!