Már bárki tölthet fel videót a Flickrre

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb fotómegosztója már minden felhasználója számára lehetővé teszi, hogy videót is feltöltsön az oldalra.
Vágólapra másolva!

A Flickr eddig csak az előfizetőinek - a Pro accounntal rendelkező felhasználóknak - tette lehetővé tavaly áprilisban, hogy 150 megabájtosnál kisebb, maximum másfél perces videókat feltöltsenek az oldalra. A Yahoo által üzemeltetett fotómegosztón most ezt a lehetőséget mindenkire kibővítették azzal a megkötéssel, hogy a Free felhasználók maximum havi két felvételt tölthetnek fel.

Forrás: Flickr blog

Újdonság: HD gomb mindenkinek

A fotómegosztó ezzel arra bátorítja felhasználóit, hogy ideje kipróbálniuk a fényképezőjük filmfelvevő funkcióját is. Az oldal fő célcsoportjának számító hobbifotósok sokan kritizálták az üzemeltetőket, amiért vegyes profilúvá tették a szájtot a feltölthető videókkal, de a Flickr ezzel a lépéssel csupán követi azt a jelenlegi trendet, hogy egyre több digitális fényképezőgépet (köztük már a tükörreflexeseket is) ellátják filmfelvevő képességgel, ráadásul egyre inkább HD minőségben.

A HD-videókkal kapcsolatban is van újítás a szájton: azokat eddig csak a fizetős felhasználók tudták HD-ban lejátszani, mivel a többiek ugyan feltölthettek ilyeneket, de csak lerontott minőségben tekinthették meg. Mostantól viszont ezeket a lehetőségeket is kiterjesztették az összes felhasználóra. A Flickr 720p-s felbontásban kezeli és jeleníti meg a felvételeket, a HD verzió a lejátszó ablak sarkában megjelenő HD gomb megnyomásával érhető el.

A szájton az adminisztrátorok külön csoportban gyűjtik a látványosabb HD-felvételeket, amelyeket itt lehet megtekinteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről