A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Spamküldés és gyermekpornográfiát tartalmazó fotók terjesztése miatt záratta be az amerikai központi kereskedelmi bizottság, a Federal Trade Commission (FTC) a Pricewert nevű internetszolgáltatót - adta hírül a CNet. 
Vágólapra másolva!

A kéretlen levelek kiküldése és a gyermekpornó képek terjesztése mellett adathalászattal, és a zombiszámítógépek tízezreit vezérlő command-and-control szerverek rejtegetésével is vádolják a Pricewertet. Az FTC vizsgálata szerint több mint 4500 fajta kártevőt irányítottak a csalárd internetszolgáltató hálózatából, amelyek a gyanútlan felhasználók jelszavainak és adatainak ellopása mellett a gépek távoli irányítására is képesek voltak.

A cég a kereskedelmi bizottság sajtóközleménye szerint több fedőnév alatt - például 3FN illetve APS Telecom - üzemelt. A cég fórumokon elhelyezett hirdetésekben csábította magához a kiberbűnözőket, de a zombihálózatokat üzemeltetők akár üzenőszolgáltatásokon is elérhették az ügyfélszolgálatot. Több módon segítették tevékenységükben ögyfeleiket a Pricewert szakemberei: a biztonsági cégektől érkező felkérések figyelmen kívül hagyása mellet új IP-címeket is biztosítottak a spammereknek, hogy tovább folytathassák tevékenységüket.

Nem ez az első példa a kéretlen levelek kiküldése felett szemet hunyó internetszolgáltató záratnak be az amerikai hatóságok. Tavaly télen a McColo nevű cég szervereit kapcsolták le az internetről, ezzel a 50-75 százalékkal mérsékelve a világ spamforgalmát. A nyugalom azonban nem tartott sokáig, hamarosan akadtak jelentkezők a kiesett szolgáltató pótlására.

Az amerikai központi kereskedelmi bizottság által hozott bizonyítékok alapján a kaliforniai bíróság ideiglenes korlátozó végzéssel tiltotta el az internetszolgáltatót tevékenységétől. A Pricewert géptermeinek sávszélességet biztosító cégek pedig ennek alapján "húzták le" a gyanús szervereket az internetről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!