3D-s sportcsatorna indul Angliában

Vágólapra másolva!
3D-s sportcsatornát indít Nagy-Britanniában a Sky. A szolgáltatás beindulása előtt a cég a térbeli adás megjelenítésére alkalmas készülékekkel szereli fel a szigetország több mint száz kocsmáját.
Vágólapra másolva!

Áprilisban érkeznek a brit pubokba a Sky 3D-s készülékei. A szórakozóhelyek tévével való felszerelésével párhuzamosan a 3D-vel kísérletező szolgáltató beindítja az első csak térbeli adásokat sugárzó csatornáját. A költséges akciótól azt várják a döntéshozók, hogy a szórakozni járók otthonra is megveszik a drága 3D-s tévéket.

A cég ugyanezt a stratégiát alkalmazta a HD adások bevezetése előtt is. Az emberek a szórakozóhelyeken találkoztak és szoktak hozzá először a nagyfelbontású adáshoz. A Sky reményei szerint a pubok 3D-s készülékekkel való felszerelése hasonlóan sikeres lesz, és az igényesebbek otthonra is vesznek térbeli adás megjelenítésére képes tévét.

A Sky megpróbálja ügyfeleinek megkönnyíteni az új technológiára való átállást. A piacon levő HD-s set-top boxokat nem kell cserélni, azok alkalmasak a 3D-s adás feldolgozására is. A térbeli képre vágyóknak csak a hagyományos készülékeknék 70-90 ezer forinttal drágább új tévéket kell megvenniük otthonra. A 3D-s tévéket egyelőre még Nagy-Britanniában sem lehet kapni, de a Sky új csatornájának elindulására várhatóan a boltok polcaira kerülnek a készülékek. A január elején tartott CES szakkiállításon az összes nagyobb gyártó mutatott be térebeli tévézésre alkalmas berendezéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről