Vágólapra másolva!
A Microsoft figyelmeztetése szerint számítógépes bűnözők az Internet Explorer (IE) korábbi változataiban felfedezett biztonsági rés kiaknázásán munkálkodnak.
Vágólapra másolva!

A redmondi szoftveróriás jelenleg is vizsgálja az IE 6-os, illetve 7-es változatában felfedezett biztonsági hiányosságot, amelynek révén a hackerek akár át is vehetik az irányítást a megtámadott számítógép fölött. A Microsoft szerint a böngésző legújabb 8-as változatát használók nincsenek veszélyben.

Az újabb figyelmeztetés csaknem két hónappal azután látott napvilágot, hogy a Google elleni összehangolt hackertámadásra reagálva javítást adtak ki az Internet Explorer 6-os változatára. A szoftvercég azt javasolja, hogy aki teheti, váltson a böngésző legújabb, 8-as verziójára. Azok, akik bizalmukat vesztették a Microsofttal szemben, akár tucatnyi más böngésző közül választhatnak. A szabad böngészőválasztás lehetőségére március elejétől az Európai Bizottság is kötelezi a szoftvercéget.

Forrás: [origo]
Cikkünkben utánanézhet, melyik böngészőre érdemes váltania

Ahogy arról beszámoltunk, az európai Windows-használók az elkövetkezendő hónapokban a rendszerfrissítésekkel együtt kapnak figyelmeztetést arról, hogy az operációs rendszerrel együtt érkező alkalmazás helyett milyen lehetőségek közül választhatnak. Hét eleji cikkünkben részletesen utánaolvashat annak, hogy melyik böngészőt miért lehet érdemes választania.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről