A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

A web helyett boltokban árulja majd mobilját a Google

Vágólapra másolva!
A Google bejelentette, hogy hamarosan befejezi Nexus One nevű, Android operációs rendszert használó okostelefonjának online árusítását. A jelenleg nem igazán kelendő készüléket inkább boltokban fogják árulni, ahol ki is lehet majd próbálni.
Vágólapra másolva!

A keresőcégnél a készülék termékfelelőse úgy nyilatkozott, azért döntöttek úgy, hogy átállnak az online-ról a hagyományos értékesítésre, mert tapasztalataik alapján sokan személyesen ki is akarnak próbálni egy mobilt, mielőtt megveszik. A Google azt is beismerte, hogy a cég nagyon kevés Nexus One-t adott el saját üzemeltetésű webboltjában, a készüléket leginkább csak a legújabb technikai vívmányokra fogékony korai vásárlók rendelték meg onnan.

A vállalat nemsokára abbahagyja a Nexus One online értékesítését, és a jövőben partnerein keresztül, hagyományos üzletekben fogja értékesíteni a mobilt. Ugyanakkor elemzők szerint a Google nem áll vesztésre a mobilpiacon: bár saját márkanevén árusított készüléke nem volt kelendő, az Android nevű operációs rendszerét futtató készülékekből naponta több mint 65 ezer darabot adnak el a különböző gyártók.

Az NPD Group piackutató cég statisztikái szerint az USA-ban a Blackberry után az Android lett a második legnépszerűbb okostelefonos operációs rendszer, az Apple iPhone-szoftvere pedig a harmadik helyre szorult vissza. Az év elején piacra dobott Nexus One-ból az első negyedévben becslések szerint 150-200 ezer darab fogyhatott, míg a rivális iPhone-ból több mint egymillió kelt el 2007-es bevezetésekor.

Fotó: Vámosi Gergő [origo]
A Nexus One - olvassa el Android-mobilos körképünket is!


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!